Καλοκαιρία με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανώς στο Κεντρικό Αιγαίο, την Εύβοια και τις Σποράδες αναμένεται την Τετάρτη. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Σκόνη στην ατμόσφαιρα κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, στα κεντρικά και νότια από 15 έως 32, στο Ιόνιο από 16 έως 28, στο Αιγαίο και την Κρήτη από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με μικρή σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με σκόνη στην ατμόσφαιρα, ενώ από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.