Άστατος καιρός αναμένεται την Παρασκευή. Στην Ήπειρο, την Ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Θεσσαλία. Από το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά όπου και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα βόρεια και κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι.

Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είσαι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 28, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνεις ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Βόρειοι άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.