Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από την απίστευτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που δέχονταν επί τουλάχιστον 3-4 χρόνια τα τρία από τα τέσσερα παιδιά μίας οικογένειας στην Λέρο και μάλιστα από τους ίδιους τους, τους γονείς.

Αυτή τη διαρκή φρίκη που ζούσαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, άρχισαν να εξιστορούν ενώπιον του ανακριτή στην Κω, τα τρία από τα τέσσερα παιδιά των τεράτων της Λέρου.

Τα ερωτήματα όμως μένουν πολλά και αναπάντητα. Γιατί έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια φρίκης γι αυτά τα παιδιά για να κάνει κάποιος κάτι; Γιατι; Έπρεπε να περάσει ένας ακόμα χρόνος για αυτά τα δύο παιδιά, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Το χειρότερο είναι, ότι η μια από τις δύο καταγγελίες που υπήρχαν για το περιστατικό είχε γίνει από συγγενικό πρόσωπο, το οποίο είχε καταλάβει ή τουλάχιστον είχε υποψιαστεί ότι υπάρχουν σημάδια κακοποίησης μέσα στην οικογένεια.

Δυστυχώς χρειάστηκε να μεταφερθεί η 14χρονη στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία προκειμένου να ξεσκεπαστεί τελικά η φρίκη...

 Σοκαρισμένα τα παιδιά - Το κοριτσάκι δεν μπορεί να μιλήσει

Στην Κω έχουν οδηγηθεί το μεγαλύτερο ο μεγαλύτερος γιος, 27 ετών σήμερα, ο οποίος είναι και ο μόνος που κατάφερε να ελευθερωθεί από τον εφιάλτη της άγριας κακοποίησης, η ηλικίας 13,5 χρονών αδελφή του και το μικρότερο παιδί, ηλικίας 8 ετών.

Ο 24χρονος αδελφός τους, που πάσχει από νοητική υστέρηση θα μεταφερθεί στην Κω το βράδυ και αύριο αναμένεται να εξεταστεί από ψυχολόγους και ακολούθως από τον ανακριτή.

Οι μαρτυρίες των παιδιών που περιλαμβάνουν όλη τη φρίκη και την άρρωστη κατάσταση που ήταν η καθημερινότητά τους επί χρόνια, είναι κρίσιμες για τη σύνταξη του κατηγορητηρίου σε βάρος των δύο τεράτων. Και οι δύο, άλλωστε, στις προανακριτικές τους ομολογίες, έχουν παραδεχθεί τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τα παιδιά τους με στόχο την ευχαρίστησή τους. «Σταματούσαμε μόνο όταν έβαζαν τα κλάματα», είπαν στους εμβρόντητους αστυνομικούς.

Σημειώνεται, πως τα δύο ανήλικα παιδιά έχει αναλάβει η θεία τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι είναι σε κατάσταση σοκ, καθώς κάθεται σε έναν καναπέ και δεν μπορεί να μιλήσει.

Η κόρη ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και αιμορραγούσε….

Την πράξη παραδέχτηκε ο πατέρας των παιδιών, ενώ παρά το γεγονός ότι η μητέρα αρνείται τη συμμετοχή της, η 14χρονη κόρη της ισχυρίζεται ότι όχι μόνο η μητέρα γνώριζε τις αποτρόπαιες πράξεις του συζύγου της, αλλά συμμετείχε και εκείνη στο βιασμό της μικρής.

Το έγκλημα ξεσκεπάστηκε όταν το κορίτσι πήγε με ακατάσχετη αιμορραγία στο Νοσοκομείο του νησιού και εξεταζόμενη από τον Παιδίατρο και Γυναικολόγο είδαν ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Η μικρή, μιλώντας με ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό περιέγραψε το τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή Πλάκα, της Λέρου.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, επί 4 χρόνια οι δύο γονείς στη Λέρο κακοποιούσαν σεξουαλικά το 14χρονο κορίτσι και το 8χρονο αγόρι, ενώ η οικογένεια έχει ακόμη έναν 17χρονο γιο με νοητική υστέρηση, που δεν έχει διευκρινιστεί αν έπεσε θύμα βιασμού. Το τέταρτο, ενήλικο παιδί (25 ετών) έχει εγκαταλείψει το σπίτι, «δραπετεύοντας» από την κόλαση που ζούσαν τα αδέλφια του.


Ομολόγησε το κτήνος - πατέρας

Στην ολονυχτία ανάκριση των δύο γονέων, που συνελήφθησαν την Κυριακή, ο πατέρας ομολόγησε τις κτηνωδίες που έκανε εκείνος και η γυναίκα του εις βάρος των παιδιών τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα παιδιά έπεφταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα θύματα ξυλοδαρμού από τον πατέρα, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μόνιμα μεθυσμένος, γεγονός για το οποίο είχε απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν.

Να σημειωθεί πως παρόλο που θεωρείται ότι πολλοί γνώριζαν αλλά κανείς δεν μιλούσε, η αρρωστημένη κατάσταση διαρκούσε χρόνια και θύματά της φέρονται να έχουν πέσει και τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.

Δήμαρχος Λέρου:

«Οι άνθρωποι αυτοί κάθε άλλο παρά γονείς μπορούνε να λέγονται»

«Εδώ μιλάμε για μια μανά, η οποία έβαζε το κοριτσάκι να βλέπουν που έκανε έρωτα με τον πατέρα και μετά οι δυο τους συνέχιζαν με άλλες πράξεις εις βάρος του κοριτσιού. Φρίκη. Αποτροπιασμός. Οι άνθρωποι αυτοί κάθε άλλο παρά γονείς μπορούνε να λέγονται. Κτηνωδία και όχι μόνο» ανέφερε στο STAR ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας. 

Καταγγελίες που δεν άκουσε κανείς...

Πριν από έναν χρόνο, όπως καταγγέλλει στον ΑΝΤ1, κάτοικος του νησιού τα παιδιά παρακολούθησαν ειδικοί στην Αθήνα όμως στη συνέχεια επέστρεψαν ξανά στο σπίτι και ο εφιάλτης φαίνεται πως συνεχίστηκε.

«Τουλάχιστον δυόμιση μήνες που ήταν εκεί στην ομάδα και τα παρακολουθούσε θεώρησαν ότι είναι εντάξει το περιβάλλον για να γυρίσουν στο σπίτι τους. Είναι χρόνια η κατάσταση ξύλο, φωνές, ξύλο. Στέρηση από πολλά και υλικά και συναισθηματικά. Όλοι απ' τη γειτονιά φοβόντουσαν να μιλήσουν για να μην τους κάνει κακό ο πατέρας», ανέφερε.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Τόλιας: «Μία και μοναδική καταγγελία ήταν της μικρής πριν ένα χρόνο περίπου ότι την κλείδωναν στο ίδιο δωμάτιο οι γονείς που κοιμόντουσαν για να βλέπει μάλλον αυτά που γινόντουσαν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρέπεμψαν το παιδί στην Αθήνα, σε ειδικούς οι οποίοι εξέτασαν και το παιδί αλλά και τους γονείς απ' όσο γνωρίζω και αργότερα επέστρεψαν στο νησί».

Ο θείος είχε καταγγείλει τα τέρατα γονείς

Εκτός από τους γείτονες, όπου σύμφωνα με την rodiaki.gr, γνώριζαν τις φρικαλεότητες που συνέβαιναν στο σπίτι των βιαστών γονιών της Λέρου τόσα χρόνια, αλλά σιωπούσαν, για το έγκλημα ήξερε και ο ξάδερφος της κατηγορούμενης μητέρας.

Ειδικότερα, ο ξάδερφος της μητέρας και θείος των παιδιών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» είπε ότι είχε επέμβει για την κακοποίηση που υφίστατο κυρίως το παιδί με τη νοητική υστέρηση, το οποίο είναι σήμερα 22 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο θείος, ο πατέρας που κατηγορείται πως έδερνε ανελέητα και σε καθημερινή βάση τα παιδιά του και πως τα βίαζε σταματώντας μόνο όταν έκλαιγαν, είχε απειλήσει τόσο αυτόν, όσο και τους γείτονες, λέγοντας ότι αν μιλούσαν για την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι θα τους έκανε μήνυση.

Ο ξάδερφος της μητέρας και η σύζυγος του είχαν ενημερώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» καταγγέλλοντας το περιστατικό, το οποίο με την σειρά του και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, είχε ακολουθήσει τα προβλεπόμενα από τον νόμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον θείο των παιδιών, οι αρχές τότε του ζητούσαν αποδείξεις.

«Έκανα καταγγελίες και μου έλεγαν δεν έχεις αποδείξεις» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως είχε μείνει έκπληκτος όταν έμαθε ότι το κορίτσι επέστρεψε στη Λέρο.

«Εγώ θέλω να μάθω τι κάνανε οι κοινωνικοί φορείς για το παιδί. Εγώ περίμενα το παιδί να μην γυρίσει στη Λέρο…» συμπλήρωσε.

Όσο για τη μητέρα, είπε: «Μην νομίζετε ότι είναι καλά η γυναίκα του, η πρώτη που πρέπει να πάει σε ψυχίατρο είναι η γυναίκα του», καθώς κι αυτή έτρωγε πάρα πολύ ξύλο.

Παρέμβαση της δικαιοσύνης

Η υπόθεση κακοποίησης των δυο ανήλικων παιδιών στη Λέρο - αλλά και η φρίκη μετά τις απολογίες των γονιών - προκάλεσε παρέμβαση της δικαιοσύνης σε ανώτατο επίπεδο.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα της Κω ώστε να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους. Επιπλέον, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να φύγουν τα παιδιά από το νησί και να εγκατασταθούν σε ειδική δομή ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε να ερευνηθεί, εάν υπάρχει και τέταρτο παιδί της οικογένειας το οποίο πάσχει από νοητική υστέρηση, και αν έχει κακοποιηθεί και αυτό.