Νέα παράταση, για το Σάββατο, να απολογηθεί, πήρε ο 26χρονος στη Ζάκυνθο που σκότωσε τον πατέρα του, ο οποίος την Παρασκευή βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο 26χρονος πατροκτόνος που δολοφόνησε τον 70χρονο πατέρα τους, με τραύματα από κυνηγετικό όπλο μέσα στο φορτηγάκι του στη Ζάκυνθο. την Κυριακή (27.05.2018) το βράδυ, ομολόγησε την πράξη του τονίζοντας ότι το έκανε όταν έμαθε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η αδέρφη του από τον πατέρα.

Η συχνή κακοποίηση που δεχόταν ο ίδιος, αλλά και τα νεαρότερα αδέρφια του (7 και 8 ετών), από τον ηλικιωμένο πατέρα τους, ήταν τα αίτια που όπλισαν το χέρι του νεαρού σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ο δικηγόρος του ανέφερε πως «ο ισχυρισμός του [26χρονου] ήταν πως υπήρχε μια απάνθρωπη σκληρή και βάναυση συμπεριφορά του θύματος απέναντι στον ίδιο, την μητέρα του και τα δυο ανήλικα αδέλφια του, η οποία τελευταία είχε επιταθεί και για αυτό δημιουργήθηκε το περιστατικό Λάβετε υπόψη πως η πρώην σύζυγος του θύματος και μητέρα του εντολέα μου είχε ένα κορίτσι το οποίο επίσης είχε κακοποιηθεί. Μετά την απολογία του θα μπορούσαμε να πούμε περισσότερα πράγματα».

«Ο εντολέας που ήταν απόλυτα εν βρασμό ψυχής, δεν μπόρεσε να αντέξει τη συνεχιζόμενη και με επίταση κακοποίηση. έχει περάσει τα πάνδεινα όχι μόνο σε κακοποίηση αλλά έχει στερηθεί ακόμα και θέματα που έχουν να κάνουν με τη διοικητική του νομιμοποίηση στον ελληνικό χώρο από πράξεις ή παραλείψεις του φυσικού του πατέρα» δήλωσε στο ΙΟΝΙΑΝ o δικηγόρος του 26χρονου, Παναγιώτης Κεφαλληνός.