Αποκαλυπτικές δηλώσεις έκανε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω κ. Μανώλης Χατζηάμαλλος αναφορικά με την 47χρονη μητέρα και τα όσα εκείνη δήλωσε κατά την απολογία της στην ανακρίτρια Κω για την υπόθεση της Λέρου.
Ο κ. Χατζηάμαλλος, ο οποίος διορίστηκε από την ανακρίτρια Κω καθώς ουδείς από τους 94 συναδέλφους του δεν θέλησε να υπερασπιστεί την 47χρονη κατηγορούμενη, μίλησε χθες το πρωί στο Ρ/Σ ΠΑΛΜΟΣ και την εκπομπή «Ελευθερία του Λόγου».
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω γνωστοποίησε ότι η μητέρα είχε από την πρώτη στιγμή ομολογήσει ασελγείς πράξεις και μόνο (προανακριτικά), κάτι που επανέλαβε και προχθές κατά την απολογία της.


«Βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους και λες σε ποια κοινωνία ζούσανε, είναι πολύ χαμηλού νοητικού επιπέδου, λες και βρίσκονται σε άλλο κόσμο! Δεν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της πράξης, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό είναι τιμωρητέο, εντούτοις δεν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος, το κακό που έχουν κάνει στα παιδιά!


Αυτό αποκόμισα στην πολύ λίγη επαφή που είχα με την κατηγορούμενη ενόψει της ανακρίσεως και στο παρά πέντε της ανακρίσεως.
Πράγματι όταν κάποιος μιλάει μαζί τους δείχνει, όταν της το λες, είναι στα χαμένα, τώρα δεν ξέρω αν αυτό είναι λόγω της κατάστασης, επειδή όλοι έπεσαν από επάνω της...» είπε ο κ. Χατζηάμαλλος επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά πως η 47χρονη: «Δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του κακού που έχει κάνει»!


Ερωτηθείς αν έχει δείξει η κατηγορουμένη σημάδια μεταμέλειας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω είπε πως «έχει αρχίσει να κλαίει» και πως κατά την απολογία της είχε λιποθυμικές τάσεις.
Να αναλάβει την υπεράσπιση των παιδιών με τη παράσταση πολιτικής αγωγής έχουν ζητήσει συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας, από το δικηγόρο Κω Παναγιώτη Αβρίθη.
Ο κ. Αβρίθης μιλώντας στον ΠΑΛΜΟ, είπε πως επρόκειτο να εκπροσωπήσει τα δύο ανήλικα παιδιά και το ένα ενήλικο, έχει ήδη μιλήσει με το ψυχίατρο που παρακολουθεί το ένα παιδί και σε συνεννόηση πάντα με τα παιδιά και με γνώμονα το συμφέρον τους, θα πράξει αναλόγως.
Χθες ο κ. Αβρίθης επρόκειτο να έχει συνάντηση με τα παιδιά προκειμένου να μιλήσουν και να χαράξουν από κοινού τη νομική γραμμή που θα ακολουθήσουν.


Ο ίδιος εξέφρασε την απορία, η οποία είναι και απορία όλων όπως είπε, «πώς γύρισαν αυτά τα παιδιά πίσω, ποιος τα γύρισε πίσω. Εκεί είναι το πρόβλημα πως αυτά τα παιδιά ξαναγύρισαν μετά από την καταγγελία για βιαιοπραγία σε βάρος τους»!
Ερωτηθείς για το πώς ουδείς αντιλήφθηκε νωρίτερα το παραμικρό αν και η οικογένεια ζούσε σε μία μικρή και «κλειστή» κοινωνία, ο κ. Αβρίθης απάντησε χαρακτηριστικά: «Είχαν την εντύπωση ότι επρόκειτο περί ενός σκληρού ανθρώπου και γονέα αλλά μέχρι εκεί. Περαιτέρω δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί τη σκληρότητα, τη βαναυσότητα και τη βαρβαρότητα, είναι αχαρακτήριστα, αηδιάζει κανείς και να τα σκεφθεί!


Είναι εξωπραγματικά όλα αυτά, ούτε στη σφαίρα της φαντασίας μπορεί να τα διανοηθεί άνθρωπος αυτά που έχουν συμβεί»!

 Πηγή: rodiaki.gr