Εν αναμονή της αποκατάστασης του Δεματοποιητή, καθώς σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο από την Παρασκευή το πρωί το συνεργείο βρίσκεται στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και προσπαθεί να αποκαταστήσει την βλάβη. Αμέσως θα ξεκινήσει η αποκομιδή, ενώ ήδη από χτες βράδυ γίνεται ψεκασμός των βουνών των απορριμμάτων.


Πνίγεται από τα σκουπίδια το νησί


Η κατάσταση ωστόσο δεν παίρνει άλλη αναβολή και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο χρόνου όσον αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων. Βουνά από απορρίμματα παντού, εικόνες με τουρίστες να φωτογραφίζουν μνημεία καλυμμένα από σκουπίδια, εκπαιδευτική κοινότητα να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την δημόσια υγεία στα σχολεία, συμβουλές από Ιατρικό σύλλογο και τέλος φωτιές να ξεσπούν ξαφνικά σε σημεία που τα σκουπίδια μετρούν χιλιόμετρα.


Αδειοδότηση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης


Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση ήρθε χτες το μεσημέρι η είδηση της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων για τον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας με στόχο να γίνει εναποθέτηση των δεμάτων προσωρινά. Μία εξέλιξη που για άλλους χαρακτηρίστηκε ως σωτηρία και για άλλους ως προσωρινή καθώς το πρόβλημα δεν θα λυθεί για πάντα, και όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περιοχή (Λευκίμμη) που βρίσκεται σε εγρήγορση για να μην επιτρέψει την ”παράνομη” όπως αναφέρουν οι κάτοικοι λειτουργία του ΧΥΤΑ.


Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος μιλώντας στο Corfutvnews ανέφερε ότι ο ΣΥΔΙΣΑ απέστειλε έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων η οποία τους ενέκρινε και στην συνέχεια με έγγραφο ζήτησε από την Περιφέρεια να στείλει εντολή δημοσίευσης της ανακοίνωσης για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για το ακριβές περιεχόμενο της τροποποίησης και τον χρόνο της προσωρινής αυτής διαχείρισης η οποία απεστάλη από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστο Μωραίτη.
Σύμφωνα με αυτήν την εξέλιξη, ο ΣΥΔΙΣΑ μπορεί να χρησιμοποιήσει την εγκατάσταση στην Λευκίμμη χωρίς να μεσολαβήσει η αποκατάστασή της από τον πρόσφατο εμπρησμό.


Το ”κορεσμένο” Τεμπλόνι


Από την άλλη πλευρά τα βλέμματα στρέφονται στο Τεμπλόνι καθώς μπορεί οι κάτοικοι να δήλωσαν πρόσφατα ικανοποιημένοι για την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου ωστόσο δεν έχουν ηρεμήσει έως ότου ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα τους για πλήρη αποκατάσταση του χώρου. Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή το βράδυ προχωρούν σε νέα συνέλευση.

πηγή: corfutvnews.gr