Με πυρετώδεις ρυθμούς εξελίσσονται οι ετοιμασίες για τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία που διοργανώνονται σήμερα στις 19:30 σε 23 πόλεις της Ελλάδας.

Σαράντα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, το χωριό Πέλλα, όπου θα γίνει το κεντρικό συλλαλητήριο, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πολίτες που αναμένεται να σπεύσουν από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, για να δηλώσουν την αντίρρησή τους στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ - ουσιαστικά σε κάθε συμφωνία για όνομα της γειτονικής χώρας που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Ήδη στην κεντρική πλατεία του χωριού, σύμφωνα με τη voria.gr και τη δημοσιογράφο Βάσια Μπάρμπα, έχουν στηθεί οι εξέδρες και η μικροφωνική εγκατάσταση. Κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην πλατεία, τους επισκέπτες υποδέχονται πολλά σταντ που πωλούν ελληνικές σημαίες, σφυρίχτρες, ντουντούκες και καπέλα με το αστέρι της Βεργίνας. Ακόμη, στο χωριό έχουν καταφθάσει δημοσιογραφικά συνεργεία από όλη την Ελλάδα, έτοιμα να μεταδώσουν τα όσα θα συμβούν στις επόμενες ώρες.

Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητήριο θα είναι ο Δημήτρης Καραμήτσος, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ και συγγραφέας. Χαιρετισμό επίσης θα απευθύνει ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Πέλλας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου ενώ είναι πιθανό να ανέβει στο βήμα και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας με παρουσία ανδρών των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, των ΔΙΑΣ της ασφάλειας αλλά και περιπολικά.