Ανοικτό για την Ελλάδα αλλά και για άλλες χώρες, εκτός από τη Ρουμανία και την Τουρκία που τα διεκδικούν ως τώρα, είναι το ζήτημα της χώρας-φιλοξενίας των δύο «χερσαίων στρατηγείων» του ΝΑΤΟ, στην πραγματικότητα πρόκειται για έδρες επιτελείων μειζόνων σχηματισμών επιπέδου στρατιάς, που πρόκειται να δημιουργηθούν προσεχώς σε χερσαίο ευρωπαϊκό έδαφος.


Το θέμα κανονικώς επρόκειτο να συζητηθεί κατά τη σημερινή σύνοδο των Υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ που ξεκινά στις 19:00 στις Βρυξέλλες, και η χώρα μας φαίνεται πως το αγνοούσε μέχρι τις 24 Μαΐου όταν και έγινε γνωστό από την κατάθεση σχετικής ερωτήσεως από πλευράς βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή των Ελλήνων.


Έκτοτε υπήρξε μία έντονη «φημολογία» ότι η Ελλάδα «θα θέσει υποψηφιότητα» για την έδρα του ενός (από τα δύο) «στρατηγείου.


Η ιστοσελίδα μας είναι σε θέση να γνωρίζει από απόλυτα έγκυρη, υψηλόβαθμη, πηγή, ότι λόγω περιορισμένων χρονικών περιθωρίων η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκδηλωθεί στην παρούσα σύνοδο των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ.

«Άλλωστε τώρα, σε αυτήν τη φάση, αυτό που θα συζητηθεί είναι το αν είναι απαραίτητο για τη Συμμαχία να έχει αυτά τα δύο στρατηγεία. Αν αποφασιστεί θετικά, τότε η επόμενη φάση είναι η χωροταξική έδρα του στρατηγείου τους, δηλ. ποια χώρα και ποια πόλη θα το φιλοξενήσουν. Μέχρι τότε υπάρχει καιρός για τη σχετική προετοιμασία και του «φακέλλου» αλλά και των επαφών» μας αποκάλυψε η ίδια πηγή.