Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Αλέξης Κούγιας για την έκβαση της δίκης του παραολυμπιονίκη για τη δολοφονία στο Μοσχάτο το Μάρτιο του 2017. Το δικηγορικό γραφείο, που είχε αναλάβει την πολιτική αγωγή του αδελφού του θύματος, υπογραμμίζει την απόφαση του δικαστηρίου -εκτός από την καταδίκη- να επεκταθεί η έρευνα για ηθικούς αυτουργούς. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια την Πέμπτη έχει ως εξής:

«Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο είχε αναλάβει την πολιτική αγωγή υπέρ του Ευάγγελου Λουκόπουλου για την ανθρωποκτονία, την οποία διέπραξε εις βάρος του αδελφού του ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Β.Τ.

»Ο αδελφός του θύματος υποστήριζε και υποστηρίζει ότι συμμετοχή στο έγκλημα είχε είτε ως ηθικός αυτουργός, είτε ως άμεσος συνεργός, είτε ως απλός συνεργός, η σύζυγος του θύματος Κ.Κ, η οποία μέχρι σήμερα δεν ήταν κατηγορούμενη στη δίκη που διεξήχθη.

»Σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών καταδίκασε, όπως ήταν αναμενόμενο, τον παραολυμπιονίκη σε κάθειρξη 16 ετών αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, στο οποίο ελαφρυντικό μειοψηφήσαν η Πρόεδρος του Δικαστηρίου και η αρχαιοτέρα Δικαστής ζητώντας να μην του αναγνωριστεί ελαφρυντικό και να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

»Το Δικαστήριο ομοφώνα απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και για άμυνα και για βρασμό ψυχικής ορμής, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, το οποίο ζητούσαμε ως πολιτική αγωγή, αποφάσισε ομοφώνα να διαβιβαστούν τα πρακτικά του Δικαστηρίου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για να διερευνηθεί η συμμετοχή στο έγκλημα της συζύγου του θύματος, η οποία, αντί να παραστεί ως πολιτική αγωγή εις βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας του πατέρα των παιδιών της, κατέθεσε ως μάρτυρας υπερασπίσεώς του σε όλους τους βαθμούς διερευνήσεως της υποθέσεως μέχρι σήμερα, προανάκριση, ανάκριση, ακροατήριο.

»Το δικηγορικό μας γραφείο, για λογαριασμό του αδελφού του θύματος, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του, τόσο για την απόφαση εις βάρος του παραολυμπιονίκη, όσο κυρίως για την επέκταση της διερευνήσεως της υποθέσεως εις βάρος της συζύγου του θύματος».