Φαίνεται πως ο «Ρουβίκωνας» με τα "ντου" σε υπουργεία, στην Ακρόπολη κ.λπ. έκανε την δουλειά του... με αποτέλεσμα να χορηγηθεί η τρίτη κατά σειρά άδεια στο βασικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα ή «Λουκά» ή «μελισσοκόμο». Μάλιστα, η τρίτη άδεια προβλέπει λιγότερα μέτρα ασφαλείας κατά τις ημέρες αδείας του.

 Με μοναδικό αίτημα να χορηγηθεί άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα, τα μέλη του Ρουβίκωνα, μεταξύ των άλλων, πραγματοποίησαν εισβολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο, ενώ έκαναν «παρέμβαση» στον ιερό λόφο της Ακρόπολης απλώνοντας πανό υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα μπροστά στον Παρθενώνα, κατηγορώντας την πολιτεία ότι «σκοτώνει» τον απεργό πείνας.

Έτσι μέσα σε αυτό το κλίμα και πνεύμα χθες από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, εγκρίθηκε το αίτημα χορήγησης νέας 48ώρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα αποφασίστηκε ομόφωνα από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο απαρτίζεται από τον διευθυντή της φυλακής, την κοινωνική λειτουργό και τον αρμόδιο εισαγγελέα της φυλακής (ο οποίος ορίστηκε την περασμένη Παρασκευή), να του χορηγηθεί η τρίτη, κατά σειρά, άδεια διάρκειας 48 ωρών στον Λουκά, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 11 φορές ισόβια.

Η τρίτη αυτή άδεια προβλέπει μάλιστα χαλαρά μέτρα ασφαλείας, καθώς θα πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που θα διαμένει μόνο μια φορά την ημέρα (μεταξύ των ωρών 10 π.μ. και 2 μ.μ.), ενώ αντίθετα στις δύο προηγούμενες άδειες που του χορηγήθηκαν εμφανιζόταν στο Αστυνομικό Τμήμα δυο φορές την ημέρα.

Η 48ωρη άδεια θα ενεργοποιηθεί μόλις το βασικό στέλεχος της 17Ν ανακάμψει από την πολυήμερη απεργία πείνας που πραγματοποιεί.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναμένεται να διακόψει την απεργία πείνας και μόλις κριθεί από τους γιατρούς ικανοποιητική η κατάσταση της υγείας του, θα πάρει εξιτήριο από το Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει την απεργία πείνας στις 30 Μαΐου 2018 και τις τελευταίες δύο ημέρες, οι γιατροί του κρατικού νοσοκομείου είχαν χαρακτηρίσει την κατάσταση της υγείας του «ασταθή, αυξημένης επικινδυνότητας».

Υπενθυμίζεται ότι ο «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης με κείμενό του που είχε αναρτηθεί σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, γνωστοποιούσε ότι προχωρεί σε απεργία πείνας, καταγγέλλοντας «εισαγγελικό βέτο» στη χορήγηση και νέας άδειας από το συμβούλιο των φυλακών.