Επίθεση με ρόπαλα δέχτηκαν αυτοκίνητα βουλευτών, από ομάδα 30 περίπου διαδηλωτών, την ώρα που αποχωρούσαν μετά την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι ήταν οι βουλευτές και τι ζημιές έχουν προκαλέσει.

Η επίθεση σημειώθηκε από την πάνω πλευρά της Βουλής, απ’ όπου και αποχωρούν τα βουλευτικά οχήματα, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα και να χτυπούν τα οχήματά των βουλευτών την ώρα που έφευγαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, δύο άτομα εισέβαλαν πριν από λίγο στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πιθανότατα από τους διαδηλωτές που βρίσκονταν απ' έξω κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

 

Νωρίτερα, εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν, στο Σύνταγμα, όταν μια ομάδα συγκεντρωμένων προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά για να περάσουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, αλλά απωθήθηκαν βίαια από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, γκλομπ και χειροβομβίδων.

Συγκεκριμένα, μετά τις αψιμαχίες των συγκεντρωμένων με τα ΜΑΤ, όπου έγινε και χρήση χημικών, ένα άτομο τραυματίστηκε. Αργότερα διαδηλωτές ανακάλυψαν ανάμεσά τους ένα νεαρό άνδρα που τους φαινόταν ύποπτος. Προχώρησαν στον έλεγχο του σακιδίου που κρατούσε και βρήκαν μέσα σε αυτό πέτρες.

Επόμενο βήμα ήταν να τον παραδώσουν στους αστυνομικούς.