Αναβρασμός επικρατεί στα Νοσοκομεία μετά την απόφαση του αρμόδιου Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των επικουρικών γιατρών που υπερβαίνουν το 24μηνο θεωρούνται μη νόμιμες. Ήδη οι διοικήσεις των Νοσοκομείων καλούν τους γιατρούς για να τους ενημερώσουν για το σκεπτικό της απόφασης.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), οι εν λόγω επικουρικοί γιατροί κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση, πολύ πριν τη λήξη της σύμβασής τους στις 31/12/2018.


«Η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης λέγοντας ότι κανένας δεν πρόκειται να απολυθεί πριν τη λήξη της σύμβασης του. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ έχει ήδη στείλει αίτημα για επείγουσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας», σημειώνεται.


Οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ καλούν τις Ενώσεις να απευθυνθούν άμεσα στις διοικήσεις των Νοσοκομείων για να τους ενημερώσουν για τον αριθμό των επικουρικών γιατρών των οποίων λήγει η σύμβαση στις 31/12/2018. Σημειώνεται ότι η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση για να καθορίσει τη στάση της.