Τον «προβληματικό» προσπαθεί να παίξει ο συλληφθείς από την Ελληνική Αστυνομίας Στρατιώτης (ΚΔ) Α.Π. της 2018Γ’ΕΣΣΟ, ο οποίος υπηρετεί ως αλεξιπτωτιστής στην επίλεκτη 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (1η ΜΑΛ) στο Μάλεμε της Κρήτης με τα όσο υποστηρίζει – συμφώνως με τις πρώτες πληροφορίες – στους αστυνομικούς.

Και αυτό γιατί μετά την άσκοπη χρήση του ατομικού του τυφεκίου, της αραβίδος Μ4 (Μ-16 με μικρού μήκους – πτυσσόμενο – κοντάκι για τις Ειδικές Δυνάμεις) που φέρουν όλοι οι αλεξιπτωτιστές με βολές προς το εσωτερικό του στρατοπέδου, ο νεαρός αλεξιπτωτιστής, ο οποίος έχει μόλις μία εβδομάδα στην 1η ΜΑΛ, ετράπη σε φυγή, έκλεψε ένα αυτοκίνητο ΙΧ και άρχισε να κινείται με αυτό.

Μετά από λίγο συνελήφθη από την ΕΛΑΣ, στην οποία απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ότι δεν είναι ο φρουρός, αλλά ο…κλέφτης του αυτοκινήτου, ασχέτως του αν η ΕΛΑΣ βρήκε το τυφέκιο σε αυτό.

Ο 21χρονος αλεξιπτωτιστής, ο οποίος κατάγεται από την Θεσσαλονίκη, κρατείται καθώς συνεχίζεται η διερεύνηση του θέματος από τα αρμόδια όργανα τόσο του ΓΕΣ όσο φυσικά και της ΕΛΑΣ.

Σημειώνουμε ότι πρόκειται για το δεύτερο περίεργο περιστατικό, μέσα σε λίγότερο από μία εβδομάδα, στον Ελληνικό Στρατό, μετά το περιστατικό της κλοπής ένός τυφεκίου G3 από έναν Δόκιμο Έφεδρο Αξιωματικό στη Δ.Α.Ν.Μεγίστης, έρχεται τώρα και αυτό των πυροβολισμών προς το στρατόπεδό του – θεωρητικώς «προς τον αέρα» αλλά πάνω από το στρατόπεδο – από έναν αλεξιπτωτιστή μιας επίλεκτης και ιστορικής Μονάδος που αποτελεί το καμάρι των Κρητών Καταδρομέων και Αλεξιπτωτιστών.

Για να μην τριτώσει – ο μη γένοιτο – το κακό μήπως θα έπρεπε οι υπεύθυνοι να αναθεωρήσουν ΑΜΕΣΑ ορισμένες «παραμέτρους» της εκπαιδεύσεως και της επιλογής των οπλιτών θητείας προτού είναι αργά και θρυνήσουμε θύματα;

Γιατί όλα αυτά – συμπτωματικώς – εμφανίστηκαν ξαφνικά ΜΕΤΑ την εφαρμογή του νέου τρόπου επιλογής και εκπαιδεύσεως, που άρχισε να εφαρμόζεται από τη 2018Β’ΕΣΣΟ. Δεν λέμε ότι αυτά οφείλονται αποκλειστικά στο νέο σύστημα, αλλά τέτοια διπλή σύμπτωση πρέπει μάλλον να αρχίσει να χτυπάει όχι απλώς καμπανάκια, αλλά καμπάνες!