Για ακραία καιρικά φαινόμενα κάνει λόγο η ΕΜΥ μέσω έκτακτου δελτίου που εξέδωσε σήμερα. Επιπλέον η ΓΓ πολιτικής προστασίας δίνει οδηγίες προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα απο το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας που πρόκειται να χτυπήσει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες.

Δείτε αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού απο την ΕΜΥ

Κακοκαιρία θα επικρατήσει από σήμερα Δευτέρα, 25 Ιουνίου, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Σήμερα Δευτέρα (25-6-2018) Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος και βαθμιαία η Θεσσαλία, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Πιερία και η Ημαθία) και πιθανόν απο τις βραδινές ώρες η ανατολική Στερεά.

Αύριο Τρίτη (26-6-2018) Τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομενης της Αττικής), οι Σποραδες, η Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Την Τετάρτη (27-6-2018) Α. Τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Β. Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες και η Κρητη.

Την Πέμπτη (28-6-2018) Η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.