Μονάδες της ζώνης ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Εσωτερικού – Νήσων (ΑΣΔΕΝ) στην Κρήτη και στη Σάμο επισκέφτηκε ο διοικητής του Σχηματισμού Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος.
Συγκεκριμένα ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ επισκέφτηκε την Τρίτη 19 Ιουνίου την περιοχή ευθύνης της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού («5η ΤΑΞΠΖ «V ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΡΗΤΩΝ») στην Κρήτη και την Πέμπτη 21 Ιουνίου, την αντίστοιχη της 79ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ - «Μυκάλη»).


Στις περιοχές αυτές επισκέφτηκε τόσο ενεργές μονάδες, όσο και τα τοπικά τάγματα Εθνοφυλακής, όπου ενημερώθηκε από τους διοικητές και τα στελέχη τους για τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες, τμήμα των οποίων παρακολούθησε, ενώ συνομίλησε και με το προσωπικό και τους Εθνοφύλακες. Παράλληλα δεν παρέλειψε να τους επιστήσει για άλλη μία φορά την προσοχή τους στην εκτέλεση του καθήκοντός τους, σε μία όλως ιδιαιτέρως κρίσιμη χρονική συγκυρία με την γείτονα σε συνάρτηση με τη θερινή περίοδο που διανύουμε, στοιχεία που επιβάλλουν μία ακόμα μεγαλύτερη προσοχή από μέρους τους.
«Διαπιστώθηκε η άρτια οργάνωση, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας, το εξαίρετο ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού στην εκτέλεση της αποστολής του» σημειώνει το ΓΕΣ στο σχετικό σημερινό του δελτίο τύπου.