Με μπαράζ συλλαλητηρίων και διαμαρτυριών απαντά η Μακεδονία στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη συμφωνία που υπέγραψαν στις Πρέσπες με τα Σκόπια και την κυβέρνηση Ζάεφ.

Πιο συγκεκριμένα:

Σέρρες

Σε ένα σημείο ορόσημο όχι μόνο για τις Σέρρες, αλλά για όλη την Ελλάδα, στην Αμφίπολη, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόσκληση για συμμετοχή σε συλλαλητήριο, την 1η Ιουλίου, με συμμετοχές από τους νομούς Σερρών, Δράμας και Καβάλας.

πηγή: infonews24.gr

Πέλλα

Στο ΔΑΣΑΚΙ της Αριδαίας για την Πέμπτη 28/6/2018 και ώρα 19.00 έχει οριστεί το σημείο συνάντησης του συλλαλητηρίου. Στη συνέχεια θα ακουληθήσει πορεία ανάποδα επί της οδού Κύπρου στην οποία θα προηγούνται τα λάβαρα των συλλόγων, με τελική κατάληξη την πλατεία Αγ. Γάτσου, όπου θα αναγνωσθεί σχετικό ψήφισμα, το οποίο στη συνέχεια θα τοιχοκολληθεί στο γραφείο του Βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αριδαία Σηφάκη Γιάννη. αλλά και όλων των Βουλευτών της Πέλλας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης που είναι ο συντονιστής, γίνεται προσπάθεια να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να μιλήσουν για το θέμα της Μακεδονίας γνωστές προσωπικότητες της χώρας, όπως ο καταγόμενος από την Αλμωπία καθηγητής Κόγιος Νίκος. Επίσης δημιουργήθηκε ηχητικό σποτ το οποίο θα προταθεί στους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της Αλμωπίας, να ακούγεται από τα μεγάφωνα των κοινοτήτων σε κάθε χωριό.

Προσπάθεια επίσης γίνεται και για διευκόλυνση των κατοίκων των απομακρυσμένων χωριών για την μετακίνησή τους μέσω του ΚΤΕΛ με χαμηλό εισιτήριο. Στόχος των διοργανωτών είναι να συμμετάσχουν στην πορεία πάνω από 4.000 πολίτες, να είναι κομματικά αχρωμάτιστο, ενώ θα υπάρχουν και ομάδες περιφρούρησης για κάθε ενδεχόμενο.

Ενώ πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και στα Γιαννιτσά , τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, στις 19:00 το απόγευμα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι καθώς επίσης και Φορείς του δήμου Πέλλας.

πηγή: pellanews.gr

Κοζάνη

Επιπλέον διαφορετικό  συλλαλητήριο για την Μακεδονία, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 κι ώρα 20.00. Το συλλαλητήριο διοργανώνεται, αυθόρμητα, από ομάδες πολιτών της περιοχής, που κοινοποιούν τη σχετική πρόσκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο συγκεκριμένο σύνδεσμο (https://www.facebook.com/events/190089315040740/) μπορείτε να βρείτε και τη σχετική εκδήλωση στο facebook.

πηγή: kozan.gr

Βεργίνα

Πρόσκληση για συνάντηση όλων των πολιτικών συλλόγων, σωματείων, κοινωνικών φορέων της Ημαθίας και των Μ.Μ.Ε απευθύνει ο πολιτιστικός σύλλογος "Ευστάθιος Χωραφάς" με θέμα τη διοργάνωση συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην Βεργίνα. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:


Την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 και ώρα 9 μ.μ.προσκαλούνται ΟΛΟΙ οι πολιτιστικοί σύλλογοι,τα σωματεία, οι κοινωνικοί φορείς του Ν.Ημαθίας και τα Μ.Μ.Ε, σε σύσκεψη στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Πατρίδας "ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ" με θέμα : "Διοργάνωση συλλαλητηρίου για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στην ΒΕΡΓΙΝΑ.
Διοργανωτές θα ειναι σύλλογοι, σωματεία και κοινωνικοί φορείς ΜΟΝΟΝ.

πηγή: veriotis.gr