Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Μάνδρα, κάνοντας να επιστρέψει ο φόβος για νέες πλημμύρες: Η Πυροσβεστική προχώρησε σε επιχειρήσεις για απεγκλωβισμούς από σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ οι δρόμοι έγιναν ξανά ποτάμια. 

Ενδιάμεσα, είχε κλείσει η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών στον κόμβο της Μάνδρας, η έξοδος Μάνδρας της Αττικής Οδού και στην ίδια την Μάνδρα οι οδοί Κοροπούλη και Ροκα. Διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία και στο 34ο χλμ. της παλιάς εθνικής Αθηνών-Κορίνθου.

Αρκετές κλήσεις είχε λάβει η Πυροσβεστική και σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο. Οι κλήσεις για απεγκλωβισμό αφορούσαν 10 άτομα που είχαν παγιδευτεί σε σπίτια και αυτοκίνητα σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές.  Συνολικά, οι κλήσεις για απάντληση υδάτων έφτασαν περίπου τις 60.

Ο καιρός είχε ηρεμήσει μετά τις δέκα το βράδυ και η Πυροσβεστική θεωρεί θετικό το ότι μέχρι μία ώρα νωρίτερα, περίπου, είχε σταματήσει να λαμβάνει κλήσεις για απεγκλωβισμούς. 

Tα περιστατικά προκάλεσαν έντονες επικρίσεις από τη Νέα Δημοκρατία σε βάρος της κυβέρνησης αλλά και ειδικά της Ρένας Δούρου. 

Σημειώνεται επίσης ότι προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζει και η Χαλκιδική.

Προηγουμένως, μέσα στη Μάνδρα οι δρόμοι είχαν ήδη αρχίσει να γεμίζουν με νερά αργά το απόγευμα, παρασύροντας κάδους και σκουπίδια. 

Στην περιοχή πήγαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ώστε αν χρειαστεί να παρέμβουν, ενώ σε επιφυλακή τέθηκαν πλήρωμα ερπυστριοφόρου ΜΕΑΚ και δύτες του ΠΣ.

Οι φόβοι όλων ήταν μήπως επαναληφθούν οι εικόνες του περασμένου Νοεμβρίου, καθώς τα όποια αντιπλημμυρικά έργα έκτοτε δεν έχουν ολοκληρωθεί. Η ανησυχία παραμένει καθώς η κακοκαιρία προβλέπεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι στην τραγωδία του Νοεμβρίου είχαν χάσει τη ζωή τους 23 κάτοικοι.