Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου στη δυτική Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης και πρόσθεσε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ το Σεπτέμβριο την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία.

«Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη πολλούς ελεύθερους χώρους» είπε ο κ. Βερναρδάκης, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Καλαμαριά, με αφορμή την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, συνολικής έκτασης 203 στρεμμάτων, και την αξιοποίησή του μέσω του Δήμου.

Ο υπουργός χαρακτήρισε μείζον ζήτημα την παραχώρηση πρώην στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αλλά και άλλων κρατικών εκτάσεων στους πολίτες και επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι άλλων πόλεων, με δεδομένο ότι στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα υπάρχουν 14 πρώην στρατόπεδα, που παραμένουν αναξιοποίητα. «Μπορούν να αλλάξουν το ισοζύγιο τετραγωνικού πρασίνου ανά κάτοικο» είπε, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις με τους φορείς και τους κατοίκους προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας φορέας προκειμένου αυτοί οι χώροι να ενταχθούν σ΄έναν ενιαίο περιβαλλοντικό, πολεοδομικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, από το βήμα της εκδήλωσης, είπε ότι αισθάνεται ικανοποίηση, καθώς με την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα υλοποιούνται τα όνειρα και οι αγώνες δεκαετιών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κατοίκων της Καλαμαριάς, και τόνισε ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.