Νέα στοιχεία γύρω από την δραστηριότητα ενός 24χρονου Σουηδού, προσωρινά κάτοικο Ρόδου, που διώκεται για βιασμό από δύο ή περισσότερους δράστες από κοινού και κατά συρροή και θα απολογηθεί αύριο, συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ροδίτικο dimokratiki.gr, Ο κατηγορούμενος, που φέρεται να μετείχε σε σπείρα, που βίαζε ανυποψίαστες τουρίστριες τις οποίες «ψάρευαν», εκμεταλλευόμενοι την μέθη τους, από συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο της οδού Ορφανίδου, δεν είναι τουρίστας αλλά υπάλληλος του καταστήματος αυτού τα τελευταία χρόνια.

Πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ο κατηγορούμενος εργάζεται στο κέντρο τα τελευταία 3 έτη τουλάχιστον και ο ρόλος του είναι να βρίσκεται σε χώρους όπου συχνάζουν Σκανδιναβοί και να τους πείθει να αγοράζουν βραχιολάκια κατανάλωσης αλκοόλ.

Πρόκειται, για μια μορφή άγρας πελατών στο bar street της οδού Ορφανίδου, όπου αλλοδαποί, υπάλληλοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προσεγγίζουν τουρίστες και τους πωλούν βραχιολάκια έναντι υψηλού τιμήματος προκειμένου να καταναλώνουν απεριόριστες ποσότητες αλκοόλ σε συμβεβλημένα καταστήματα.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι κατά τις βραδινές ώρες, που λειτουργεί το κατάστημα, βρίσκεται κατά κύριο λόγο έξω από αυτό και συνομιλεί τόσο με τους πελάτες που έχει εφοδιάσει με βραχιολάκια ή διερχόμενους προκειμένου να τους πείσει να μπουν σ’ αυτό.

Οι πληροφορίες αυτές των αστυνομικών, επιβεβαιώθηκαν μάλιστα από τον έλεγχο κλειστού κυκλώματος καταγραφής και επιπλέον από έλεγχο στο αρχείο της αστυνομίας.

Προέκυψε συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι ο εμφανιζόμενος ως «τουρίστας» έχει συλληφθεί τρεις φορές τα προηγούμενα έτη για άγρα πελατών ενώ οι αστυνομικοί θεωρούν ότι εκμεταλλεύεται την εργασία του στο νησί, για να πλησιάζει τουρίστριες και να τις μεθά.

Μάλιστα αστυνομικός, που κατέθεσε ως μάρτυρας στην δικογραφία, που έχει σχηματιστεί, θεωρεί ότι ο κατηγορούμενος καθιστά αλλοδαπές ανίκανες να αντιδράσουν κατά την σεξουαλική πράξη στην οποία πολλές φορές παρευρίσκονται φίλοι ή γνωστοί του.
Πέραν των άλλων ο κατηγορούμενος έχει ταυτοποιηθεί από δακτυλικό αποτύπωμα ως ο δράστης απόπειρας κλοπής.