Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
jv7amm0tx9junrfveyf6
Ελλάδα

Ξανά σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η φρεγάτα «Κανάρης»

Μετά την προσάραξή της στην Αταλάντη

Με μία «νέα» φρεγάτα ενισχύθηκε από το «πουθενά», από την περασμένη Παρασκευή, ο Ελληνικός Στόλος από την περασμένη Παρασκευή και ουσιαστικά από σήμερα είναι στη διάθεση του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Ιωάννη Παυλόπουλου ΠΝ και κατ’ επέκταση του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Πρόκειται για τη φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ» η οποία ήταν εκτός ενεργείας μετά από την προ μηνών προσάραξή της στη νησίδα Αταλάντη, δίπλα στη Ψυττάλεια, και την ουσιαστική καταστροφή του θόλου του σόναρ της που βρίσκεται στην πρώρα του σκάφους.

Αμέσως το πλοίο «ανέβηκε» στη ναυπηγική κλίνη του Ναυστάθμου Σαλαμίνος και έπεσαν πάν του τόσο το προσωπικό του Ναυστάθμου όσο και οι εργαζόμενοι των «Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ» του Σκαραμαγκά και έκαναν θαύματα χρησιμοποιώντας κάθε είδους ελληνική πατέντα και ευρεσιτεχνία και πέτυχαν με δικά τους μέσα να επιδιορθώσουν το σόναρ και να κατασκευάσουν νέο θόλο του, περίπου στο ένα δέκατο της τιμής που ζητούσαν οι ξένοι κατασκευαστές φρεγάτας και σόναρ!

Αποτέλεσμα όλων αυτών το σκάφος την Παρασκευή να ήταν έτοιμο για δοκιμές εν πλω, μετά το επιτυχές πέρας των οποίων είναι από σήμερα εκ νέου στη διάθεση του Ελληνικού Στόλου.