Μία απίστευτη «Οδύσσεια» βίωσαν 140 Σουηδοί τουρίστες, οι οποίοι επέβαιναν σε αεροσκάφος εταιρίας σκανδιναβικών συμφερόντων, το οποίο εκτελούσε πτήση από το Γκέτεμποργκ, προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσης, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το taxydromos.gr, η καταιγίδα όμως που έπληττε εκείνη την ώρα το νησί, δεν επέτρεψε για λόγους ασφαλείας το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Ο πιλότος του αεροσκάφους επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Σκιάθου και μετά από σχετική συνεννόηση έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να ρισκάρουν και αποφασίστηκε αλλαγή πορείας.

Αφού ακολούθησε το πρωτόκολλο για παρόμοια περιστατικά, ο πιλότος ενημέρωσε τη Σκιάθο ότι δεν θα προσγειωθεί και πως θα επιστέψει υποχρεωτικά στην Αθήνα.

«Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Λόγω της άσχημης κακοκαιρίας θα προσγειωθούμε τελικά στον αερολιμένα Αθηνών» ενημέρωσε σχετικά η αεροσυνοδός τους επιβάτες της πτήσης.

Πράγματι το αεροσκάφος, προσγειώθηκε στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, με τους επιβάτες να προωθούνται στον προορισμό τους, την επομένη, μετά από ταλαιπωρία που διήρκεσε δέκα περίπου ώρες.

«Η προσγείωση ή όχι ενός αεροπλάνου, δεν εξαρτάται μόνο από τη βροχή αλλά και την κατάσταση του αεροδιαδρόμου, αν, δηλαδή, υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθησης, αλλά και τις προδιαγραφές ασφαλείας, που έχει η κάθε εταιρεία. Γι’ αυτό τον λόγο το συγκεκριμένο αεροπλάνο προσγειώθηκε αρχικά στην Αθήνα και οι επιβάτες έφτασαν το πρωί της επόμενης μέρας στον προορισμό τους» εξήγησε στον «Ταχυδρόμο» ο υπεύθυνος του αεροδρομίου Σκιάθου.