Οι πρωτοβουλίες που έλαβε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και συνολικά η δημοτική αρχή, έπιασαν τόπο, αφού η κυβέρνηση, με καθυστέρηση 7 μηνών , κατέθεσε την αναγκαία τροπολογία, για την συνέχιση και ολοκλήρωση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο. Τα έργα ανάπλασης του Μικρολίμανου, έχουν ήδη αρχίσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον ερχόμενο χειμώνα.

Με την τροπολογία αυτή, παρατείνεται η αναστολή των διοικητικών κυρώσεων καθώς και τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεως για τις υφιστάμενες κατασκευές κατά μήκος της οδού "Ακτής Κουμουνδούρου" επί της ζώνης Αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή του Μικρολίμανου. Η τροπολογία αυτή είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση της ανάπλασης της περιοχής αλλά και για τη μεταστέγαση των δραστηριοτήτων που βρίσκονται επί του αιγιαλού και της παραλίας.

Η διάταξη αυτή ήταν σε ισχύ μέχρι τις 31- 12-2017, ωστόσο η κωλυσιεργία που επέδειξε η κυβέρνηση έθεσε σε κίνδυνο και σε καθυστέρηση την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου για την κοινωνία του Πειραιά.

Η τροπολογία εντάχθηκε, εκπρόθεσμα, στο νομοσχέδιο του "Κλεισθένη" και αναμένεται να ψηφισθεί αύριο από την Βουλή.