Μέσω twitter πρότεινε «λύσεις» ως ισοδύναμο μέτρο στο νέο χαράτσι των 28 εκατ.ευρώ, που επεβλήθη ξαφνικά στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο ΥΕΘΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Ωστόσο ο υπουργός δεν είπε ούτε λέξη, αφενός για τον τρόπο που επεβλήθη αυτό το ξαφνικό ισοδύναμο, λόγω των ενεργειών της κυβερνήσεως, και αφετέρου για τη νέα περικοπή που υποχρεώνεται να κάνει στον ισχνό – έτσι και αλλιώς – προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ από την κυβέρνηση την οποία ο ίδιος στηρίζει.


«Η αναδιοργάνωση μονάδων με μεταφορά δυνάμεων στην παραμεθόριο και συρρίκνωση στρατοπέδων ανενεργών με περικοπή για το 2018 παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων μπορούν να εξασφαλίσουν το κονδύλι για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά. Τα νησιά μας είναι η Άμυνα της Πατρίδας.», σημειώνει στο twitter του ο ΥΕΘΑ.


Εξάλλου, για το ίδιο θέμα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, που κοινοποιεί και στον ΥΕΘΑ, εκφράζει την αντίθεσή της σε μειώσεις δαπανών στο χώρο της Άμυνας για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που πλήττονται από τις προσφυγικές ροές.


Η ΠΟΕΣ επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι
στα «ισοδύναμα» για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα 5 νησιά που έχουν επιβαρυνθεί από την προσφυγική κρίση «περιλαμβάνονται και περικοπές ύψους 9 εκατ.ευρώ από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις μετακινήσεις του προσωπικού», όπως προσδιορίζει σχετικώς.


«Η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Άμυνας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είμαστε βέβαιοι ότι, όπως κι εμείς, έτσι κι εσείς, θεωρείτε αυτονόητο ότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μειώσεις, όταν μάλιστα το Υπουργείο σας δεν έχει: α) συμμορφωθεί πλήρως και ορθώς (κατά το υπολειπόμενο 50%) με τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ αναφορικά με τις περικοπές στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές, β) εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα για τις μετακινήσεις του προσωπικού και γ) καταβάλλει το επίδομα υπερωριακής απασχόλησης» σημειώνεται χαρακτηριστικώς στην επιστολή της ΠΟΕΣ.


Και προστίθενται τα εξής: «Στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην οποία κοινοποιείται το παρόν, εξακολουθούμε να δείχνουμε εμπιστοσύνη και να παρέχουμε την αμέριστη στήριξη μας, ώστε να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται, για να αποφευχθεί μια ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη εις βάρος του προσωπικού, το οποίο αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος στις ΕΔ».