Άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τη Δευτέρα, με τον υδράργυρο να απειλεί να πλησιάσει την Τρίτη ακόμη και στην περιοχή των 38 με 39 βαθμών Κελσίου.

Αναλυτικά, τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 34 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, από 25 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (έως 36 στη νότια Κρήτη) και από 24 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και το απόγευμα πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με ζέστη στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.