«Φάγαμε άγριο ξύλο κατ’ εντολή Τσακαλώτου», καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης, καταγγέλλουν ότι στη συγκέντρωση, η οποία έγινε με βασικά αιτήματα την αύξηση των δαπανών για την Υγεία, προσλήψεις προσωπικού, μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και την μονιμοποίηση 12.000 συμβασιούχων, κατασχέθηκε και η ντουντούκα της Ομοσπονδίας. Ακολούθησε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, η οποία – σύμφωνα με στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ – απέβη άκαρπη.


«Τα όσα ζήσαμε σήμερα θυμίζουν σκηνές από ολοκληρωτικά καθεστώτα. Οι αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθενται κατ’ επανάληψη στα συγκεντρωμένα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Να επιτίθενται, να κλωτσάνε, να βαράνε με πόδια και ασπίδες. Να μας κτυπάνε με μανία. Επιτίθονταν σε έξαλλη κατάσταση. Πήραν το νόμο στα χέρια τους. Όπως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Έσπαγαν και έριχναν αιχμηρά αντικείμενα κατά των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ. Απαράδεκτα πράγματα!!! Μας έριξαν χημικά εξ επαφής, κατάμουτρα για να μας προκαλέσουν ζημιά. Ήθελαν αίμα!!! Όλα αυτά κατ’ εντολή Τσακαλώτου, αφού ήταν η τέταρτη φορά που αρνούνταν το ραντεβού. Πολλοί συνάδελφοι αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά και οφθαλμολογικά προβλήματα. Άλλοι σοβαρότερα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες. Ντροπή για μια κυβέρνηση σε Δημοκρατική χώρα!!!», σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. Τονίζεται επίσης ότι «πάνω στις επιθέσεις των ΜΑΤ άρπαξαν την ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ και τη κατέσχεσαν. Την ζητήσαμε από τον Διευθυντή της Αστυνομίας. Το αρνήθηκε. Μας ενημέρωσαν ότι η ντουντούκα κατασχέθηκε και βρίσκεται ήδη στην Διεύθυνση Ασφαλείας για ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων που φέρει!!!».


Στη συνάντηση που ακολούθησε ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να είπε στους υγειονομικούς ότι «από το υπερπλεόνασμα των 3,5δις ευρώ θα δει πόσο θα μοιράσει στην Υγεία και πως. Αλλά το ποσό θα είναι μικρό». Επίσης φέρεται να τους είπε ότι «δεν πρόκειται να καλυτερέψουν τα πράγματα στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια» και πως «θα υπάρξουν περικοπές στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας», ενώ «άφησε ανοικτό το ζήτημα της συνέχισης της ομηρίας των συμβασιούχων».