Υπογράφηκε η συλλογική σύμβαση μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.


Η ισχύς της συλλογικής σύμβασης είναι αορίστου χρόνου, ενώ στο μεταβατικό στάδιο των δύο μηνών από την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η θετική δήλωση προσχώρησης των παρόχων φυσικοθεραπευτικών υπηρεσιών (φυσικών και νομικών προσώπων).
Σημειώνεται ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών αναλαμβάνει αποκλειστικά την ευθύνη της έγκρισης των υποβληθέντων δηλώσεων θετικής προσχώρησης στην παρούσα σύμβαση, καθώς και των έλεγχο των δικαιολογητικών που θα κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους.
Από την έναρξη ισχύος της σύμβασης, παύουν να ισχύουν οι προγενέστερες ατομικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των φυσικοθεραπευτών, είτε ως φυσικών είτε ως νομικών προσώπων.


«Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου, που αποτέλεσε απαίτηση ετών και φέρει την έγκριση των συλλογικών οργάνων, το οποίο – σημειωτέον - για να επιτευχθεί νομοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας (άρθρο 108 του Νόμου 4461/2017). Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί νέα δεδομένα όσον αφορά την συμβατική σχέση των συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών και θέτει νέες ευνοϊκότερες συνθήκες. Παράλληλα, οι ευθύνες της Διοίκησης του Π.Σ.Φ θα είναι αυξημένες, καθώς αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο των δικαιολογητικών και αυτό αποφορτίζει τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ από ένα μεγάλο διοικητικό έργο. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη ευνοεί και τις δυο πλευρές», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πέτρος Λυμπερίδης.


Η έναρξη της διαδικασίας για τη συλλογή των δικαιολογητικών και τη θετική δήλωση προσχώρησης, θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα μέσω της ιστοσελίδας www.psf.org.gr και οι φυσικοθεραπευτές θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα.