Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν οι Θεσσαλονικείς στον Αλέξη Τσίπρα την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τους πολίτες να ετοιμάζουν νέο συλλαλητήριο – συναυλία για τη Μακεδονία, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα ότι μπορεί ο καιρός να περνάει, όμως εκείνοι δεν ξεχνούν και συνεχίζουν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αποτρέψουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για τη Μακεδονία υπό τους ήχους της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στον Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία, βασικό συντελεστή της διοργάνωσης των πετυχημένων συλλαλητηρίων της Αθήνα και της Θεσσαλονίκης.

Ως σημείο διεξαγωγής της συναυλίας επιλέχτηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες του thestival.gr, o Φορέας Ανένδοτου Αγώνα θα ανακοινώσει τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου εντός των επόμενων ωρών.

Οι διοργανωτές, πριν ανακοινώσουν τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, ήρθαν σε συνεννόηση με την πλειοψηφία των φορέων που ασχολούνται με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.