Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς δέκα Δανοί τουρίστες επιβιβάστηκαν σε βάρκα στη Ραφήνα και βγήκαν στα ανοικτά για να σωθούν από τη φωτιά.

Σύγχυση επικρατεί με την υπόθεση αναζήτησης των δανών τουριστών τα ίχνη των οποίων χάθηκαν χθες το απόγευμα στην θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Αττικής. Όπως είχαν πει σε φίλο τους στη Δανία λόγω της πυρκαγιάς μπήκαν σε λέμβο και από τότε ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Οι εννέα εξ αυτών εντοπίστηκαν σώοι και διασώθηκαν από επιβατηγό πλοίο και φρεγάτα του ΠΝ ωστόσο στη συνέχεια υπήρξε η πληροφορία ότι στη λέμβο εκτιμάται πως επέβαιναν 13 άτομα και έτσι συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους από 10 σκάφη διαφόρων τύπων του Λιμενικού, δυο φουσκωτά του Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης του ΛΣ, μια πνευστή λέμβο, την φρεγάτα ΕΛΛΗ και ένα ελικόπτερο του ΛΣ.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι να έχουν διασώσει και άλλους πολίτες που εντόπισαν να κολυμπούν για να γλυτώσουν από τις φλόγες (όπως έκαναν και αρκετοί άλλοι χθες) και για αυτό να δόθηκε εκ των υστέρων άλλος αριθμός σχετικά με τους επιβαίνοντες.