Τραγικές είναι οι συνέπειες της πυρκαγιάς και για την Κρήτη. Οι μεγάλες πυρκαγιές σε Αποκόρωνα και Κακόπετρο, στον νομό Χανίων, βρίσκονται σε εξέλιξη. Στις Βρύσες, περιοχή στην οποία εκδηλώθηκε η μεγάλη φωτιά χθες το μεσημέρι, επιχειρούν πάνω από 24 οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες ενώ η φωτιά έχει ήδη αποτεφρώσει το πευκόδασος, γεωργικές εκτάσεις καθώς και σπίτια.

Στο Κακόπετρο, όπως γράφει το e-kriti.gr, γίνεται λόγος για ένα δύσκολο μέτωπο όπου επιχειρούν 10 πυροσβεστικά με 20 υπαλλήλους.

Μάλιστα, λόγω του καπνού έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο 7 άτομα (6 στο νοσοκομείο Χανίων και τουλάχιστον ένα άτομο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου), μεταξύ των οποίων μία έγκυος γυναίκα και τρία παιδιά και ένας 16χρονος. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Υπόνοιες για εμπρησμούς

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, έκανε λόγο για ανείπωτη τραγωδία με χιλιάδες ελαιόδεντρα να έχουν γίνει στάχτη, ενώ ολοκληρωτική είναι η καταστροφή και στο πανέμορφο πευκοδάσος των Βρυσσών. "Ξεχάστε την εικόνα που ξέρατε για την περιοχή, δεν έχει μείνει τίποτα, όλα είναι μαύρα, είπε χαρακτηριστικά".

Παράλληλα μετέφερε τις πληροφορίες από την πυροσβεστική, για "μία εστία φωτιάς στην άκρη του δρόμου και μετά από λίγο, ακόμη μία εστία, στην άλλη πλευρά του δρόμου". Πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση, κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

Συγκλονιστική και η μαρτυρία του οδηγού τουριστικού λεωφορείου κ. Φιορέτζη, ο οποίος μιλώντας επίσης στην ίδια εκπομπή περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε,βλέποντας το δικό του πούλμαν γεμάτα τουρίστες και άλλα δύο να κινούνται στο ΒΟΑΚ ανάμεσα σε λαμπαδιασμένα δέντρα δεξιά και αριστερά του δρόμου. Όπως είπε ο κ.Φιορέτζης παρέμειναν τα λεωφορεία ακινητοποιημένα στο δρόμο για περίπου δύο ώρες, ενώ οι εικόνες που αντίκρισε ήταν αποκαρδιωτικές σε μια περιοχή που είχε από τα ωραιότερα δάση στο νησί.

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά στην Κρήτη