Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που ξεκίνησε χθες στα Γεράνεα όρη που από χθες νωρίς το μεσημέρι, έχει κατακάψει στο πέρασμά της, δάσος, σπίτια, αυτοκίνητα και ζώα.

Λίγα λεπτά πριν τις 5 το απόγευμα, δόθηκε εντολή εκκένωσης των Οικισμών των Αγίων Θεοδώρων, Λιοντάρι, Κατσιβίρι, Νέα Ζωή και Αναγέννηση και αυτή την ώρα οι κάτοικοι εκκενώνουν τα σπίτια τους.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης ένα αεροσκάφος και πέντε επτά ελικόπτερα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης, σημείωσε: «Η απόφαση για προληπτική εκκένωση ελήφθη επειδή το μέτωπο της φωτιάς στην Κινέτα 'πέρασε' στην Κορινθία και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο, σε περίπτωση που αλλάξουν διεύθυνση οι άνεμοι, θελήσαμε να κινηθούμε έγκαιρα».

«Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες». Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Ζεμενό, ο Πελοπίδας Καλλίρης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές», κατέληξε.