Δεύτερη νύχτα αγωνίας βιώνουν στις περιοχές της Ραφήνας και στο Μάτι Αττικής όπου μετά την καταστροφική πυρκαγιά που μέχρι στιγμής έχει αφήσει πίσω της 77 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους.

Ένα από τα στοιχεία που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη στις περιοχές αυτές είναι η απουσία ρεύματος. Όπως ενημέρωσε η ΔΕΗ από νωρίς το μεσημέρι, η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα. Το δεύτερο στοιχείο που δυσχεραίνει την κατάσταση είναι ο αριθμός των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο αριθμός των αγνοουμένων είναι 150 Έλληνες και 20 αλλοδαποί πράγμα που σημαίνει ότι χωρίς ηλεκτροδότηση το έργο των σωστικών συνεργείων γίνεται ακόμα πιο δύσκολο καθώς όσα σπίτια έχουν καεί ελέγχονται ένα προς ένα για τυχόν επιζώντες.


Επιπλέον τα καμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται κατά δεκάδες στους στενούς δρόμους – όπου πολλοί από αυτούς είναι αδιέξοδοι- δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο της πυροσβεστικής ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η αγωνία των κατοίκων για τυχόν πλιάτσικο που μπορεί να γίνει στις ήδη κατεστραμμένες οικείες τους.