Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις από την πλευρά του Δημάρχου Ραφήνας, ο οποίος δεν έκρυψε το φόβο του ότι ο αριθμός των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά θα ξεπεράσει τους 100! «Φοβάμαι ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι τριψήφιος» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ενώ αποκάλυψε ότι αρχικά οι αρμόδιες αρχές είχαν υποτιμήσει την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς».

Επανέλαβε δε, ότι δεν είχε καμία εντολή για εκκένωση της περιοχής και δήλωσε ότι τα κινητά του τηλέφωνα είναι στη διάθεση των αρχών για να γίνει έρευνα στις κλήσεις και στις συνομιλίες που είχε. Σημείωσε ωστόσο ότι και να λάμβανε εντολή ήταν πλέον αργά για να προλάβει να εκκενώσει την περιοχή. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αλλά και να μου δίνανε τέτοια εντολή ήταν πια αργά. Είχαν υποτιμήσει την πυρκαγιά.

Η φορά του ανέμου ήταν αντίθετη. Όταν γύρισε η φωτιά του ανέμου ήταν πια αργά. Σε 20 λεπτά είχε κατακάψει τα πάντα. Υπολόγισαν λάθος».

Αναφορικά για το θέμα που συζητούν αρκετοί εάν το Μάτι ανήκει στον δήμο του ή στο δήμο Μαραθώνα ο Δήμαρχος Ραφήνας ανέφερε: «Εργαζόμαστε για την κοινωνία. Δεν υπάρχουν όρια στους δήμους σε τέτοιες περιπτώσεις. Τίποτα δεν είναι τέλειο. Χρειάζονται βοήθεια οι συνάνθρωποί μας. Θα σπεύσουμε να βοηθήσουμε».  

Τέλος, απεύθυνε έκκληση προς όσους πολίτες επιθυμούν να σπεύσουν ως εθελοντές στο δήμο καθώς χρειάζονται βοήθεια προκειμένου να διαχειριστούν την κατάσταση.