Στους 87 ο αριθμός των νεκρών από τις φωτιές στο Μάτι, καθώς αργά το μεσημέρι της Παρασκευής κατέληξε στην Μονάδα εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού 62χρονος άνδρας ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος αυξάνοντας κατά έναν τον αριθμό των νεκρών που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης νωρίτερα.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης  που εξέτασε τις σορούς των θυμάτων μίλησε για συνολικά 86 νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική,.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή προκάλεσε σύγχυση καθώς μέχρι τώρα ήταν γνωστός ο θάνατος 83 ατόμων, όπως προέκυπτε από την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία περνά στην αποκλειστική ευθύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων. 

«Προφανώς η διαφορά με την Πυροσβεστική οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν τμήματα οστών τα οποία αποδίδονται σε τρία άτομα και έτσι ανεβαίνει το νούμερο σε 86 ενώ η Πυροσβεστική δεν είχε διενεργήσει ιατροδικαστική έρευνα και αποδίδει 83 άτομα. Αν υπάρξουν και άλλα άτομα θα υπάρξει εκ νέου ερευνά. Η ταυτοποίηση ανήκει σε άλλη υπηρεσία» δήλωσε ο Νίκος Καρακούκης δίνοντας απαντήσεις σχετικά με την διαφορά στον αριθμό των νεκρών. 

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) που έγινε στις 12:00, σε νοσηλεία βρίσκονται συνολικά 49 ενήλικες εγκαυματίες καθώς και τέσσερα παιδιά (νοσηλεύονται στο Παίδων «Αγία Σοφία» και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σημαντικά βελτιωμένη).  

Από τους ενήλικες ασθενείς οι 11 είναι διασωληνωμένοι και σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Κατά πληροφορίες, πρόκειται κυρίως για άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων, υπάρχουν όμως και τρεις νέοι άνθρωποι ανάμεσά τους, ενώ, όλοι, σε κάθε περίπτωση, δίνουν μεγάλη μάχη για τη ζωή τους.   Εχθές κατέληξε ένας 73χρονος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΚΑΤ. Η θλιβερή λίστα όμως με τους ασθενείς των ΜΕΘ αμέσως συμπληρώθηκε, καθώς εισήχθη στην Εντατική ένας άλλος άνδρας στο Θριάσιο.