Στους 87 ο αριθμός των νεκρών από τις φωτιές στο Μάτι, καθώς αργά το μεσημέρι της Παρασκευής κατέληξε στην Μονάδα εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού 62χρονος άνδρας ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Νωρίτερα ο Νίκος Καρακούκης ανακοίνωσε οτι συνολικά οι νεκροί είναι 86 από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, που εξέτασε τις σορούς των θυμάτων.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή προκάλεσε σύγχυση καθώς μέχρι τώρα ήταν γνωστός ο θάνατος 83 ατόμων. Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών είχε τονίσει: «

«Προφανώς η διαφορά με την Πυροσβεστική οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν τμήματα οστών τα οποία αποδίδονται σε τρία άτομα και έτσι ανεβαίνει το νούμερο σε 86 ενώ η Πυροσβεστική δεν είχε διενεργήσει ιατροδικαστική έρευνα και αποδίδει 83 άτομα. Αν υπάρξουν και άλλα άτομα θα υπάρξει εκ νέου ερευνά. Η ταυτοποίηση ανήκει σε άλλη υπηρεσία» δήλωσε ο Νίκος Καρακούκης δίνοντας απαντήσεις σχετικά με την διαφορά στον αριθμό των νεκρών», δήλωσε.

Πλέον, η διαδικασία περνά στην αποκλειστική ευθύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας προκειμένου να γίνουν οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων μέσω DNA, για τις οποίες θα απαιτηθούν τουλάχιστον 7 ήμερες με τη συνδρομή και ομάδας γερμανών γενετιστών.

Κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση των 11 εγκαυματιών που παραμένουν στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.