Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προέβησαν διασώστες της ΕΜΑΚ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ το απόγευμα της Παρασκευής όταν ρωτήθηκαν σχετικά με τα τραγικά γεγονότα της περασμένης Δευτέρας στο Μάτι με αποτέλεσμα τον θάνατο 87 μέχρι στιγμής συνανθρώπων μας ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει αδιευκρίνιστος. Οι διασώστες της ΕΜΑΚ είπαν μεταξύ άλλων «όταν αφιχθήκαμε στην περιοχή ήταν σούρουπο. Συγκεντρωθήκαμε στο ξενοδοχείο Ramada στο Μάτι όπου ήταν και το στρατηγείο μαζί με τον  διοικητή μας ο οποίος είχε μαζί και τον υποστράτηγο και εν συνεχεία χωριστήκαμε σε 3 ομάδες». Συνεχίζοντας ο άνδρας της ΕΜΑΚ και απαντώντας στην ερώτηση πότε βρήκατε τους πρώτους νεκρούς απάντησε «Μόλις φτάσαμε και μέσα στις επόμενες 2-3 ώρες ο αριθμός ήταν διψήφιος».

Η παραπάνω μαρτυρία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα διαδραματίστηκαν λίγο πρίν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στη σύσκεψη που έγινε στο αρχηγείο της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι αρμόδιοι υπουργοί καθώς επίσης και οι αρχηγοί Πυροσβεστικής και Αστυνομίας έδειχναν ανήξεροι για την ύπαρξη νεκρών. 

Ή απλώς ήξεραν και θέλησαν να κάνουν ένα επικοινωνιακό σόου σε βάρος των ανθρώπων που ακόμα πάλευαν για την επιβίωση τους ανοιχτά της Ραφήνας και όσων ήταν ήδη απανθρακωμένοι στο Μάτι.

Δείτε το σχετικό βίντεο