Με έξι μέρες καθυστέρηση, το Πυροσβετικό Σώμα αποφάσισε να ανακοινώσει επίσημα τον αριθμό των αγνοουμένων από τις πυρκαγιές στο Μάτι. Συγκεκριμένα, 25 άτομα αγνοούνται, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί 59 σοροί, εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Πάντως, η Πυροσβεστική έβγαλε δύο ανακοινώσεις για το θέμα, προκαλώντας τελικά ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση. Είναι ενδεικτικό ότι στην πρώτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής ανακοινώθηκε ο αριθμός των αγνοουμένων οι οποίοι ανέρχονται σε 25. Μάλιστα σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, τέσσερα ακόμα που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία κατέληξαν, αποφεύγοντας να αναφέρει το συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Κανείς ακόμη δεν είναι σε θέση να απαντήσει εάν οι 25 αγνοούμενοι είναι μεταξύ των σορών που έχουν εντοπιστεί και αν τελικά οι νεκροί είναι τώρα 91 ή εάν η λίστα του θανάτου θα κλείσει εδώ ή εάν θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Ακολούθησε και διευκρινιστική ανακοίνωση, όπου η Πυροσβεστική τόνιζε: «Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, παρακαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να μην προσθέτουν τον αριθμό των αγνοουμένων στον αριθμό των νεκρών, όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση τους. Διευκρινίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 59 και υπολείπονται 25 που είναι αγνοούμενοι».