Εννέα ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και μία κινητή μονάδα στέλνει ο Δήμος Αθηναίων στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής, για τη στήριξη ανθρώπων που έχουν χάσει μέλη των οικογενειών τους και χρειάζονται επιστημονική στήριξη.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με τη UNICEF, την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και την εταιρία AVIS, ο δήμος Αθηναίων στέλνει από αύριο και για όσο χρειαστεί:

-3 κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγο που θα προσφέρουν, με έδρα το δημαρχείο της Ραφήνας, τις υπηρεσίες τους στους πολίτες που το χρειάζονται.
-Κινητή μονάδα στελεχωμένη καθημερινά με 3 κοινωνικούς λειτουργούς και 2 ψυχολόγους ώστε να βρίσκεται κοντά σε όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν δυσκολία στις μετακινήσεις. Η κινητή μονάδα θα επιχειρεί σε όλη την περιοχή σε συνεργασία με τον δήμο Ραφήνας.
-Για τη διάθεση της κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης συμμετέχουν το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του δήμου Αθηναίων, η κινητή μονάδα του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Αθηναίων, προσωπικό του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που εποπτεύει ο δήμος Αθηναίων και είναι τοποθετημένο στην Κοινωνική Υπηρεσία της Ανοιχτής Δομής Προσωρινής Υποδοχής προσφύγων του Ελαιώνα, καθώς και το Athens Partnership με υλική στήριξη.

Η εταιρία AVIS διαθέτει ένα όχημα τύπου βαν για τη μεταφορά του προσωπικού στη Ραφήνα αλλά και τη μεταφορά της ομάδας όπου υπάρχει ανάγκη, η UNICEF διαθέτει υλικό για παιδιά και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διαθέτει είδη πρώτης ανάγκης.