Συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις στελεχών του κρατικού μηχανισμού για τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Ο διοικητής του «Σισμανόγλειο», Μανώλης Κουταλάς, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6: «Δεν θυμάμαι πότε ήρθε ο πρώτος νεκρός (σ.σ. από το Μάτι) στο Σισμανόγλειο, είχα άλλα πράγματα».

Ο κ. Κουταλάς είχε ερωτηθεί για το πότε είχε παραληφθεί η πρώτη σορός από τη φωτιά στο Μάτι και αν αυτό συνέβη πριν τη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ ήταν από τους πρώτους που είχαν πει ότι είχε ότι στις 20:41 της Δευτέρας 23 Ιουλίου το Πυροσβεστικό Σώμα ενημέρωσε το ΕΚΑΒ ότι υπήρχε ένας νεκρός στον Νέο Βουτζα. Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον πρώτο νεκρό περίπου στις 22:30 το βράδυ και μισή ώρα αργότερα περίπου παρέλαβε ακόμη τρεις.

«Όχι δεν επιβεβαιώνω. Δεν θυμάμαι γιατί είχα άλλα πράγματα. Είχαμε προσαγωγές ασθενών, εγκαυματίες, διασωληνώσεις» σχολίασε ο διοικητής του «Σισμανογλείου» και πρόσθεσε ότι «σε μια κατάσταση των επειγόντων που δέχεσαι ασθενείς από την κυρίως εφημερία, αλλά και ασθενείς και εγκαυματίες, αυτό που κοιτάει εκείνη την ώρα ο διοικητής είναι να είναι σωστές όλες οι υποδομές» και ότι «όλα είναι καταγεγραμμένα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες».

Παρόμοια ήταν και η απάντηση του στο ερώτημα για το πότε ξεκίνησε να ετοιμάζεται από το νοσοκομείο ο ειδικός νεκροθάλαμος: «Δεν θυμάμαι πότε μας δόθηκε η εντολή για να ετοιμάσουμε την ειδική αίθουσα του νεκροθαλάμου, ενδεχομένως να έγινε γύρω στις 12».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση σε τίποτα, κινήθηκαν όλα όπως προβλέπουν οι διαδικασίες».