Στα χέρια και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος έχει το βαθμό του αντεισαγγελέα εφετών, περνά η έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττικής και από σήμερα αναλαμβάνει την πολυεπίπεδη προκαταρκτική εξέταση από κοινού με τη συνάδελφό του Βαρβάρα Γνεσούλη.

Η αναβάθμιση της έρευνας αποτελεί σύμφωνα με δικαστικές πηγές απάντηση σε όσους κάνουν λόγο για υποβιβασμό της δικαστικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται τα αιτία, οι πράξεις και οι παραλείψεις αρμοδίων που οδήγησαν στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος, αν και από την πρώτη στιγμή είχε δικονομικά την εποπτεία της προκαταρκτικής εξέτασης δίνοντας κατευθύνσεις και λαμβάνοντας λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης, αναλαμβάνει και τυπικά τη δικογραφία μαζί με την εισαγγελέα Βάρβαρα Γνεσουλη που την χειρίζεται έως τώρα.

Ο κ. Ζαγοραίος είναι αντεισαγγελέας εφετών, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι και επισήμως πλέον, η προκαταρκτική έρευνα διενεργείται και από εισαγγελικό λειτουργό ανώτερου βαθμού.