Με μικρή καθυστέρηση επιβεβαιώθηκε ο «βαρύς χειμώνας» στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς η Μόσχα προχώρησε σε αντίποινα για τις ελληνικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών. Όπως ενημερώθηκε ο πρεσβευτής της Αθήνας στην Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, απελαύνονται δύο Έλληνες διπλωμάτες, που δεν κατονομάστηκαν.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, επιβλήθηκε και απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά,  Γιώργου Σακελλαρίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι απελάσεις αφορούν τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας και τον υπεύθυνο επικοινωνιών.  

Ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε τη Δευτέρα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ενημερωθεί για την απάντηση της Ρωσίας στις απελάσεις των δύο διπλωματών της τον περασμένο Ιούλιο. Στην ανακοίνωση του Ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρεται:


«Στις 6 Αυγούστου ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς εκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου έλαβε υπόμνημα διά του οποίου ενημερώθηκε για τα μέτρα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση των μη φιλικών ενεργειών της Αθήνας τον Ιούλιο αυτού του έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Στην Αθήνα διπλωματικές πηγές μιλούν για «ασύμμετρη κίνηση», που θα απαντηθεί «κατάλληλα και ανάλογα».