Το πρώτο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας για την τραγωδία στο Μάτι ολοκληρώνεται και όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν στα χέρια τους κομβικές καταθέσεις στο πλαίσιο της αναζήτησης ποινικών ευθυνών. Πρόκειται για τις καταθέσεις δημάρχων, εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ, της Τροχαίας, του Λιμενικού και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Άμεσα θα ξεκινήσει και η διαδικασία της εξέτασης των συγγενών των θυμάτων, καθώς στα χέρια των εισαγγελέων βρίσκεται η λίστα με τους 91 νεκρούς. Με παραγγελία των εισαγγελέων, συγγενείς των θυμάτων θα αρχίσουν να καλούνται από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα για να δώσουν τις δικές τους μαρτυρίες.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί Ηλίας Ζαγοραίος και Βαρβάρα Γνεσούλη έχουν μάλιστα ζητήσει από τις αρμόδιες Αρχές συγκεκριμένα στοιχεία, όπως συνομιλίες και επικοινωνίες μέσω ασυρμάτων, που αποτυπώνουν όλα όσα έγιναν το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου.

Στο κάδρο των εισαγγελέων με βάση τη δική τους έρευνα, τη μήνυση που έχουν καταθέσει συγγενείς των θυμάτων μέσω του Αντώνη Φούσα, αλλά και τη μηνυτήρια αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, έχουν μπει συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις, όπως η ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ή ανθρωποκτονία από αμέλεια τελούμενη διά παραλείψεως, έκθεση σε κίνδυνο, αλλά και παράβαση καθήκοντος.