Για παρέμβαση του Σταύρου Κοντονή στη δικαστική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία σκόρπισε το θάνατο σε 91 συνανθρώπους μας, έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας προχώρησε σε καταγγελία, λέγοντας ότι «χθες (σ.σ Τρίτη) κατελήφθη στον Άρειο Πάγο να επισκέπτεται κρυφά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ήρθε χωρίς να ειδοποιηθεί κανείς, καθώς η κάμερα της ΕΡΤ που υπήρχε ήταν για άλλο λόγο. Τελικά η κάμερα αποσύρθηκε» είπε αρχικά και συνέχισε: «Πρόκειται για εντεταλμένη παρασιώπηση μιας κυβερνητικής παρέμβασης που είναι εξόφθαλμη» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM».

«Βλέπω αυτές τις διαδικασίες παρεμβάσεων. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν παρούσα στην αυτοψία και μετά συνάντησε τον υπουργό την ώρα που ελέγχεται από την κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε η ίδια για την τραγωδία στο Μάτι είπε «μιλούμε για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο. Ο ενδεχόμενος δόλος σημαίνει τη γνώση ότι από πράξεις και παραλείψεις ενδέχεται να υπάρχουν νεκροί και την αποδοχή αυτού του ενδεχομένου. Δεν υπάρχει υπεύθυνος που εμπλεκόταν στην υπόθεση που να μη γνώριζε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο θανάτου. Υπάρχει ευθύνη κυβερνητική που επιτείνεται από το γεγονός ότι είναι αποδεδειγμένο πως ενώ υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα από τις 7 το απόγευμα παρακολουθήσαμε τη σκηνοθετημένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό όπου όλοι μιλούσαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Έκαναν συζητήση μεταξύ τυρού και αχλαδιού την ώρα που άνθρωποι χάνονταν».

Ε