Επιστημονικό προσωπικό, δέκα διαφορετικών ειδικοτήτων, αναζητά ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός.

Ανάμεσα στις ειδικότητες που ψάχνει ο ΕΛΔΟ είναι και εκείνη ενός επιστήμονα-νομικού συμβούλου σε θέματα Διαστημικού Δικαίου (Space Law).

«Ο/Η ειδικός/ή επιστήμων που πρόκειται να στελεχώσει τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ), θα είναι υπεύθυνος/η για την νομική υποστήριξη των θεμάτων διαστήματος του οργανισμού. Θα πρέπει να διαθέτει εξειδίκευση στον τομέα του δικαίου του διαστήματος και να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία τουλάχιστον πέντε (5) ετών στη σύνταξη συμβάσεων, γνωμοδοτήσεων, ενημερωτικών σημειωμάτων, σχεδίων κανονισμών/αποφάσεων με αντικείμενο τους τομείς του δικαίου του διαστήματος, διαπραγματεύσεων συμβάσεων συνεργασίας με φορείς από το χώρο του Διαστήματος.

Παράλληλα θα πρέπει να δύναται να παράσχει εν γένει νομική κάλυψη σε ζητήματα που τίθενται από τη Διοίκηση της Εταιρείας ή το Διοικητικό Συμβούλιο και άπτονται του ειδικού γνωστικού αντικειμένου ανωτέρω», αναφέρεται στην περιγραφή της θέσης.

Ανάμεσα στα προσόντα που απαιτούνται για τη θέση είναι και το εξής: «Συμμετοχή σε 2 τουλάχιστον πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές για τουλάχιστον 2 έτη ή σε 1 πιστοποιημένη διαστημική αποστολή για τουλάχιστον 3 έτη».

Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής αίτησης και βιογραφικού είναι στις 14 Σεπτεμβρίου 2018.