Στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθούν στον εισαγγελέα, οδηγήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι δύο Πακιστανοί και ο ένας Ιρανός, που το βράδυ του δεκαπεντάυγουστου επιτέθηκαν στο ζευγάρι του Φιλοπάππου και "έσπρωξαν" στον θάνατο τον 25χρονο Νικόλα Μουστάκα.

Πρόκειται για τρεις σεσημασμένους ληστές, ηλικίας 17, 25 και 28 ετών, οι οποίοι έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων με την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις μετέβησαν στον εισαγγελέα και κατόπιν στον ανακριτή, άκουσαν τις κατηγορίες που τους βαραίνουν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν -πιθανότατα το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο, ελλείψει δικηγόρων για την υπεράσπισή τους, αυτό δεν ήταν άμεσα γνωστό

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ανήλικος Πακιστανός, (δηλώνει ότι έχει γεννηθεί το 2001) είχε συλληφθεί στις αρχές του χρόνου για ληστεία στο δρόμο. Τότε είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα και είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα του κέντρου της Αθήνας, αν και ήταν αγνώστου διαμονής!