Τη συμπαράστασή της στους πυροπαθείς της Αττικής και της Κορίνθου, εξέφρασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία συνήλθε σήμερα, για τον μήνα Αύγουστο, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε, ενημερώθηκε και για τις επελθούσες μεταβολές στον Καταστατικό Χάρτη οι οποίες αφορούν τα Ησυχαστήρια. Σημειωτέον ότι με παλαιότερη διευκρίνισή της, η Ιερά Σύνοδος έκανε γνωστό πως πλέον και τα Ιερά Ησυχαστήρια θα τελούν υπό την εποπτεία και ουσιαστικό έλεγχο του μητροπολίτη στον οποίο ανήκουν, όπως και οι υπόλοιπες Μονές των Μητροπόλεων.

Επιπρόσθετα, ενημερώθηκε από τα μέλη της αντιπροσωπείας της για τη συνεργασία τους με την Επιτροπή Εκκλησίας και Πολιτείας στη συνεδρία της 19ης Ιουλίου 2018, κατά την οποία μετείχε και η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και για τις υποβληθείσες θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με δύο σχετικά υπομνήματα.

Τέλος, η ΔΙΣ ασχολήθηκε με θέματα που υπέβαλαν Συνοδικές Επιτροπές και έλαβε αποφάσεις σχετικές με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.