Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Πολίτες προσπάθησαν να πάρουν το μικρόφωνο από τον Γ. Μουλά που δεν τους έδινε το λόγο και ακολούθησε συμπλοκή με πρόσωπα που καταγγέλθηκαν ως «προστάτες- μπράβοι» και δημοτικούς συμβούλους. Οι καταγγελίες για την παρουσία «μπράβων» στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου και τα συνθήματα πολιτών για να εκδιωχθούν από τη συνεδρίαση, προκάλεσαν έκρηξη.

Οι πολίτες στους οποίους δεν δόθηκε ο λόγος για το λουκέτο στην ΔΕΥΑΜΒ, μόλις έγινε διακοπή της συνεδρίασης, κινήθηκαν στην έδρα του Γ. Μουλά για να πάρουν το μικρόφωνο και αμέσως, μπροστά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, πήραν θέση για να τον προστατέψουν διάφορα πρόσωπα τα οποία από την αρχή της συνεδρίασης καταγγέλθηκαν ως «μπράβοι που εμφανίζονται στα δημοτικά συμβούλια». Καταγγέλθηκε επίσης ότι κρατούσαν όργανα «πεταλούδες» και ότι ήταν όλοι «φουσκωτοί».

Ακολούθησε, σύμφωνα με το e-thessalia.gr συμπλοκή και όσοι πήραν θέση μπροστά στον Γ. Μουλά ήρθαν στα χέρια με τους εξαγριωμένους πολίτες που χτυπούσαν και εκείνοι. Το δημοτικό συμβούλιο διακόπηκε, ενώ από νωρίς είχε καταγγελθεί από τον Γιάννη Κάϊρα της Πλεύσης Ελευθερίας και τα μέλη της Κίνησης Πολιτών ότι «τσιγγάνοι με πεταλούδες και φουσκωτοί γυμναστηρίων, μπράβοι νυχτερινών μαγαζιών, είναι μέσα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».

Οι πολίτες καταγγέλλουν πως μπράβος τους επιτέθηκε όταν προσπάθησαν να πάρουν το μικρόφωνο και ζήτησαν τη σύλληψή του. Στο δημαρχείο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Με αδιανόητες ενέργειες βίας και αλητείας μια ολιγομελής ομάδα τραμπούκων κατέλυσε σήμερα την Δημοκρατία στην πόλη του Βόλου και με την παρότρυνση – δυστυχώς – κάποιων τυχοδιωκτών και καιροσκόπων της πολιτικής υποχρέωσαν σε διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την ώρα που αυτό συζητούσε ένα από τα κορυφαία ζητήματα, όπως αυτό της ΔΕΥΑΜΒ.

Υβρεις, τραμπουκισμοί, προπηλακισμός του προέδρου του σώματος του κ. Μουλά, που τόλμησε να αποφασίσει (!) ολιγόλεπτη διακοπή προς εκτόνωση της κατάστασης, συνέθεσαν μια φριχτή πραγματικότητα, προσβολή για τον πολιτισμό της κοινωνίας μας, με τους τραμπούκους σε έξαλλη κατάσταση να απειλούν με λυντσάρισμα, κάθε αντίθετο με αυτούς.

Επειδή πλέον τα άτομα αυτά δεν είναι οι γνωστοί – άγνωστοι, αλλά πολύ γνωστοί και συγκεκριμένοι, θα πρέπει η Πολιτεία, δια των οργάνων της, να λάβει επιτέλους τα επιβαλλόμενα, εκ του Νόμου, μέτρα και να προστατευθεί η λειτουργία της πόλης και η Δημοκρατική τάξη και ομαλότητα, που διασαλεύονται ή και καταργούνται όποτε οι τύποι αυτοί αποφασίζουν ότι διαφωνούν.

Ευθύνες ωστόσο, και μάλιστα μεγάλες, έχουν και όσοι τους παροτρύνουν και τους υποθάλπουν, σπεύδοντας να προβάλλουν, να διαφημίσουν και να στηρίξουν κάθε έκνομη ενέργειά τους, ωθούμενοι από την κομματική τύφλα και το αχαλίνωτο μίσος κατά της Δημοτικής Αρχής, χωρίς ίχνος πολιτικής και κοινωνικής υπευθυνότητας και ευαισθησίας.

Ηθικοί αυτουργοί είναι και όσοι παραπληροφορούν και εμφανίζουν τους τραμπούκους αυτούς ως δήθεν πολίτες, τη δράση των οποίων μέσω εντύπων και sites προπαγάνδισαν ευρύτατα αυτές τις μέρες.

Σε κάθε περίπτωση η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο, βάσει αποδείξεων που θα προσκομιστούν και που αποδεικνύουν ότι – όλως τυχαίως (!) – οι ίδιοι και οι ίδιοι “ευαίσθητοι πολίτες” βρίσκονται σε κάθε εστία αναταραχής και επεισοδίων, δρώντας σε βάρος των πολιτών εν ονόματι των οποίων εμφανίζονται δήθεν να λειτουργούν και μάλιστα την ώρα, όπως η συμμετοχή τους επίσης δείχνει, που η κοινωνία τους γυρίζει την πλάτη.