Μεγάλη αριστερή κλίση έχει πάρει το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» το οποίο από τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, σε φορτηγό που βρισκόταν στο τρίτο υπόγειο του πλοίου. Αμέσως σήμανε συναγερμός και αφού περιορίστηκε το πλοίο, ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στον Πειραιά όπου οι 875 επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.  Η φωτιά εκδηλώθηκε σε φορτηγό, αλλά κατά δήλωση του πλοιάρχου λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του πλοίου και έγινε αμέσως προσπάθεια κατάσβεσης.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά που καίει ακόμη και όπως φαίνεται από τις παρακάτω φωτογραφίες, έχει πάρει κλίση εξαιτίας του νερού που έχει πέσει μέσα στα γκαράζ στην προσπάθεια της κατάσβεστης της.


Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, νωρίτερα, εξήγησε πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία κατάσβεσης λόγω αφενός των πυκνών καπνών και αφετέρου της δυσκολίας που υπάρχει στη μετακίνηση εντός των γκαράζ που είναι γεμάτα αυτοκίνητα και φορτηγά. 
«Είναι δύσκολη η εικόνα, λόγω του ότι είναι περιορισμένοι οι χώροι και λόγω του ότι ακόμη προσπαθούμε να φθάσουμε στο χώρο της πυρκαγιάς. Εχουμε βγάλει αρκετά αυτοκίνητα έξω από το πρώτο γκαράζ έξω, αλλά δυσκολευόμαστε να μπούμε στο υπόγειο γκαράζ που είναι η εστία της φωτιάς, μας δυσκολεύουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και φορτηγά. Θα χρειαστεί ώρα να σβήσουμε τη φωτιά και δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής επιβεβαιώνοντας ότι το πλοίο έχει πάρει κλίση εξαιτίας του νερού που έχουν ρίξει οι πυροσβέστες.