Το ποσοστό του 11,3% του μηνιαίου εισοδήματος φαίνεται να αγγίζουν οι δαπάνες των γονιών σε τσάντες και σχολικά είδη στην Ελλάδα στην αρχή της σχολικής χρονιάς, με τη χώρα μας να καταλαμβάνει την 14η θέση. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νιγηρία, όπου ο γονιός θα πρέπει να ξοδέψει το 54,74% του μισθού του για τα σχολικά είδη ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η Ελβετία με ποσοστό 2,99%.

Σύμφωνα με την έρευνα της Picodi, το μέσο κόστος των σχολικών ειδών για τον Έλληνα γονιό είναι 85 ευρώ για κάθε παιδί, που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξοδέψει το 11,3% του μισθού του, δεδομένου ότι ο μισθός κυμαίνεται στα 750 ευρώ.

Το κόστος των σχολικών ειδών διαγράφεται σχετικά χαμηλό στο Ηνωμένο Βασίλειο (8,96%), την Ιταλία (6,18%) και την Ισπανία (5,62%), ενώ οι κάτοικοι της Τουρκίας (19,32%) και της Ρωσίας (18,91%) θα ξοδέψουν περισσότερα απ’ ό,τι οι κάτοικοι της Ελλάδας.

Σημειώνεται, ότι κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, τα σχολικά προϊόντα κράτησαν σταθερές τις τιμές τους, με τον τζίρο των καταστημάτων να αγγίζει ακόμα και τα 140 εκατ. ευρώ, για αγορά ειδών στην αρχή της σχολικής χρονιάς στην Ελλάδα.