Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
losbzzbsfp1dobiee2pn
Ελλάδα

Εργαζόμενη του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» υπέστη ηλεκτροπληξία

Παραλίγο τραγωδία - Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Την πλημμελή συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την ηλεκτροπληξία που υπέστη εργαζόμενη στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 31 Αυγούστου η Προϊσταμένη Γραμματείας των Εξωτερικών Ιατρείων του νοσοκομείου, άνοιξε το διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος στο γραφείο της και έπαθε ηλεκτροπληξία. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και αφού διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ηλεκτροπληξία, εισήχθη για νοσηλεία στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου.

Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της:

Κινδύνεψε συνάδελφος από ηλεκτροπληξία στον Νοσοκομείο ΕΕ.Σ.
Σμήνη από περιστέρια εισέρχονται σε θαλάμους νοσηλείας του Νοσοκομείου Ε.Ε.Σ.
Ένας από τους λόγους που θερίζουν οι Νοσοκομειακές λοιμώξεις
Τα Νοσοκομεία δεν έχουν κονδύλια για συντήρηση του εξοπλισμού και των υποδομών τους. Οι τεχνικές υπηρεσίες αποδεκατίστηκαν.

Παρασκευή 31/08/2018 το πρωί η Προϊσταμένη Γραμματείας εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, άνοιξε το διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος στο γραφείο της και έπαθε ηλεκτροπληξία.
Μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Νοσοκομείου. Διαπιστώθηκε η ηλεκτροπληξία που υπέστη και εισήχθη για νοσηλεία στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου. Πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα. Η συνάδελφος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.
Στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπως και στα περισσότερα Νοσοκομεία του κέντρου, σμήνη από τα περιστέρια κάνουν παρέα με τους ασθενείς. Εισέρχονται στους θαλάμους, τρώνε από τους δίσκους φαγητών των ασθενών.

Είναι ένας από τους λόγους που οι σοβαρές Νοσοκομειακές λοιμώξεις προσβάλλουν σε τριπλάσιο ποσοστό νοσηλευόμενους ασθενείς από τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι ανοιχτά τα παράθυρα η κατάσταση είναι αφόρητη.

Παρότι αναδεικνύεται συνεχώς το πρόβλημα, λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν λαμβάνονται μέτρα αποφυγής εισόδου των περιστεριών στους θαλάμους Νοσηλείας, αλλά και στα μπαλκόνια των ασθενών με την τοποθέτηση ειδικών σητών.