Ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, κος Δημήτρης Σαρίκας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή «Νωρίς» με το δημοσιογράφο Γιώργο Χουδαλάκη και με αφορμή το εξώδικο ελλήνων ψαράδων κατά του Λιμενικού επεσήμανε οτι «δεν έχει να κάνει με ψαράδες, δεν έχει να κάνει με την αλιεία έχει να κάνει με συγκεκριμένη πολιτική στρατηγική που ακολουθεί εδώ και χρόνια η Τουρκία και παρότι εμείς φωνάζουμε και εξηγούμε εδώ και 25 χρόνια την κατάσταση που επικρατεί, που ξεκίνησε δειλά-δειλά και έφτασε σε αυτό το σημείο, δεν μας άκουσε κανείς»

Ο κ. Σαρίκας ερωτηθείς αν τα τουρκικά αλιευτικά ακολουθούνται από το τουρκικό Λιμενικό απάντησε οτι  «όταν υπάρχει κάποια πρόθεση από την ελληνική πλευρά να προβεί στην εκδίωξη από τα χωρικά μας ύδατα των τουρκικών αλιευτικών τότε την επόμενη μέρα ή και την ίδια μέρα ακόμη έρχονται οι τουρκικές ακταιωροί και τα συνοδεύουν για να μην προκύψει κάτι παρόμοιο. Αυτό δεν νομιμοποιεί απλά την παράνομη αλιεία αλλά την προτρέπει»

Όσο για το αν οι Έλληνες και οι Τούρκοι ψαρεύουν με τους ίδιους κανόνες ο  πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης ξεκαθάρισε οτι «δεν γίνεται το ίδιο πράγμα, οι Τούρκοι δεν δέχονται κανένα κανονισμό της ΕΕ που διέπουν τους Έλληνες αλιείς και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλιεύουν με κάθε παράνομο τρόπο είτε χρησιμοποιώντας αλιευτικά εργαλεία που σε εμάς είναι απαγορευμένα είτε εποχές και κλπ. Ο ανταγωνισμός είναι αθέμιτος»

«Η ΕΕ και οι «συνέταιροί» μας δεν θέλουν να κάνουν κάτι εναντίον της Τουρκίας γιατί τα αλιεύματα αυτά καταλήγουν στα εργοστάσιά τους, που έχουν τους εργαζόμενούς τους και συνεχίζεται η αλυσίδα. Έχουν συμφέροντα και για αυτό δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Μην περιμένουμε να κάνουν κάτι οι Ευρωπαίοι για να μη γελιόμαστε» συμπλήρωσε.

Τέλος ο κ. Σαρίκας  ξεκαθάρισε οτι  «είναι δυστύχημα για όλους μας που φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Αυτό που κάναμε τώρα είναι η αρχή, αν δεν παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για όλα αυτά που ζητάμε θα προχωρήσουμε και στη νομική οδό που είναι οι αγωγές. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι, δεν πάει άλλο. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους»